Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Polovka pripravený na finále SRP

Friday, 15. 10. 2021 - 13:03, Public relations   

Polovka pripravený na finále SRP

Spišská posádka popradského tímu TATRY RACING zabojuje v záverečnom podujatí sezóny Slovenského Rally Pohára v Košiciach o obhajobu vlaňajšieho titulu. 

Pohľad do tabuľky priebežného poradia pred štartom podujatia v Košiciach napovedá, že o absolútnom titule SRP 2021 sa bude rozhodovať medzi Tomášom Polovkom a Lacom Mokráňom. Vo výhode je Mokráň, ktorý nastupuje v Košiciach s náskokom dvadsaťpäť bodov. Lenže ani to nemusí nič znamenať, pretože Košice sa idú na dva súťažné dni, pričom posledný súťažný deň sezóny je extra bodovaný 1,5 násobkom bodov. V hre je teda slušných 75 bodov! Pravidla navyše definujú, že ak sa odjazdí viac ako šesť súťažných dní, tak sa škrtajú dva najhoršie výsledky. Kto teda bude v cieli na tom lepšie?

Tibor Szabosi;asr69257.jpg

„Tešíme sa na finálový súboj v Košiciach,“ netají usmiaty Tomáš Polovka. „Vieme, že to bude veľmi náročné, ale sme rozhodnutí zabojovať a pokúsiť sa o obhajobu vlaňajšieho titulu.“ Polovka štartuje tradične s Danom Turcsányim na Seate Ibiza v triede RP3. „Nový motor zvládol premiéru v Litovských Sliačoch na výbornú a myslím, že pokojne môžem povedať, že auto máme na Košice pripravené,“ pokračuje Tomáš Polovka. „Pozeral som štartovú listinu a konkurencia bude naozaj silná. Svoju úlohu môže tiež zohrať jesenné premenlivé počasie. Bude dosť chladno a na trati môže byť niekde nafúkané lístie. Podmienky však budeme mať všetci rovnaké. Pokiaľ ide o trate, tak všetky už som jazdil. Herľany sa však teraz pôjdu už so štartom v Rankovciach, čo ich natiahlo na 13 kilometrov.“

Tibor Szabosi;ac7i9894-3.jpg

47. ročník Rallye Košice 2021 sa začína v sobotu 16. októbra slávnostným štartom na rampe pred Košickou futbalovou arénou. Pre posádky Slovenského Rally Pohára je štart stanovený na štrnástu hodinu. Následne na posádky SRP čakajú dve popoludňajšie rýchlostné skúšky v Herľanoch. V nedeľu pokračuje súťaž druhým extra bodovaným dňom. Štart na Jahodnej je tesne pred desiatou hodinou, a približne o polhodinu neskôr vyrazia prvé posádky SRP aj na úsek Ružín. Popoludní si obidve eresky zopakujú v druhej sekcii a víťaza spoznáme približne o pätnástej hodine na cieľovej rampe pred futbalovou arénou. Na „Poháristov“ teda v Košiciach čaká 26 ostrých kilometrov v sobotu a 40 ostrých kilometrov v nedelu. Spolu s prejazdami má súťaž dohromady slušnú porciu 340 kilometrov! Zároveň však treba dodať, že vzhľadom na aktuálnu pandemickú situáciu v košickom okrese bude súťaž (žiaľ) bez divákov. Prísne pravidlá platia aj pre všetkých aktérov podujatia.

Tibor Szabosi;asr68652-1.jpg

„Podmienky, za ktorých sa blížime do finále tohtoročnej sezóny sú vskutku náročné a preto treba oceniť, že sa súťaž v Košiciach koná,“ uznanlivo vraví šéf tímu TATRY RACING, Vlado Chovan. „Veríme, že všetko dobre dopadne a zvíťazí šport nad pandémiou. Naša posádka – Tomáš a Dano – je dobre pripravená a celý tím je pozitívne naladený na rozhodujúci súboj sezóny. Dúfame v úspešný výsledok, ktorým potešíme našich fanúšikov aj všetkých partnerov.“

Tibor Szabosi;ac7i8713-3.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri