Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Poliak Kubica je späť!

Thursday, 21. 02. 2019 - 11:36, Ľuboš Kašický   

Poliak Kubica je späť!

Po včerajších prvých inštalačných kolách nového monoposty Williams FW42 sa dnes konečne dočkal návratu na trať, ako plnohodnotný pilot, aj „stratený syn“ Robert Kubica.

 

Testy v Barcelone už začali v pondelok, no tím Williams svoj štart odložil. V pondelok nás zaplavil niekoľkými tlačovými správami o tom prečo, kedy, kde, no aj tak sme z toho vyrozumeli iba to, že nová FW42-ka nie je ešte pripravená a termín je neurčitý. Nakoniec to dobre dopadlo a v stredu sa konečne na testovaciu dráhu vydal nováčik George Russell. Dnes je rad na Kubicovi.

will001.jpg

Vlani tím z Grove prežíval znova krízu a po odchode bohatých Strollovcov musel naškrabať nový balík peňazí na novú sezónu. Zdá sa, že sa podarilo a legenda, ktorú naštartoval kedysi Frank Williams, môže teda pokračovať.

will002.jpg

Na predstavení nového tímu, ktoré sa konalo 11.februára sme videli iba lakovanie a fragmenty krídiel pre novú sezónu. V stredu sa tak verejnosti konečne podarilo uvidieť celé auto. Russell v ňom urobil iba 23 pomalých inštalačných kôl a pravdepodobne dnes by sa mohol Robert Kubica pokúsiť aspoň o jedno kolo, ktoré by aspoň naznačilo sčasti potenciál nového auta. Nuž uvidíme.

will003.jpg

Pri príležitosti návratu "strateného syna F1", Roberta Kubicu, si pozrime aj pekné video mapujúce krátko jeho predošlú kariéru v F1.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri