Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Karting

Pohľad za šiestym podujatím seriálu Moravského pohára a Majstrovstiev Slovenska

Thursday, 10. 10. 2013 - 20:03, Zdenka Frývaldská   

Pohľad za šiestym podujatím seriálu Moravského pohára a Majstrovstiev Slovenska

Šieste podujatie seriálu Moravský pohár a Majstrovstvá Slovenskej republiky sa konalo opäť na motokárovej dráhe v areáli autodromu vo Vysokom Mýte v Českej republike. Už od piatkových tréningov jazdcov a mechanikov poriadne potrápilo počasie, keď boli nútení stále prezúvať suché a mokré pneumatiky. Nevyspytateľné počasie prevládalo aj počas sobotných tréningov a kvalifikácie. Jazdci a teamy tak nemali možnosť testovať a skúšať nastavania na motokárach. Pred kvalifikáciou bolo definitívne jasné, že merané tréningy všetkých kategórií sa pôjdu „na vode".

tomas-salva.jpg

V triede Rotax Max Junior svoje kvality na mokrej trati predviedol Patrik Pastorok, pred druhým Nikolasom Szabóm z teamu Gergor Racing a tretím Tomášom Salvom. Na nedeľné karburácie bola trať ešte mokrá, ale do jednotlivých jázd sa vyschla a počasie sa umúdrilo. Patrik Pastorok to z „pole position" vôbec nemal ľahké a počas všetkých troch jázd musel bojovať o pozíciu s jeho najväčším konkurentom, rakúskym pretekárom Ferdinandom Habsburgom (team Speedworld Academy). V prvej jazde sa do súbojov o prvé mieste zapojil český pretekár, Jakub Kadlčák, ktorý sa dokázal z piatej pozície prebojovať na čelo pretekov a jazdu vyhral. Patrik Pastorok sa musel uspokojiť s druhým miestom: „V prvom závode som skončil druhý, ale s výsledkom som bol spokojný, keďže mi to až tak nefungovalo. Ale nechcem sa vyhovárať.". Prvú trojicu pretekárov uzatváral Ferdinand Habsburg. V druhej jazde sa poradie nezmenilo i keď o napínavé súboje nebola núdza. Tretiu jazdu vyhral opäť domáci pretekár Jakub Kadlčák. Ferdinand Habsburg sa tento krát dokázal prebojovať na druhé miesto a Patrik Pastorok skončil tretí. „V tretej rozjazde som spravil v poslednom kole chybu, keď som Habsburgovi otvoril nájazd do zákruty a on to využil." priznal si po pretekoch Patrik.

rotax-max-senior.jpg

Celkové poradie po šiestich podujatiach vedie s najvyšším počtom bodov Ferdinand Habsburg, druhý je slovenský pretekár Patrik Pastorok, tretí Čech Jakub Kadlčák, na štvrtom mieste je Nikolas Szabó. Ten na margo pretekov dodal: „Na vode sa mi jazdilo dobre a s výsledkom kvalifikácie som bol spokojný. Na suchu mi to už tak nefungovalo. V tretej jazde ma dokonca aj vyrazili, takže s výsledkom nie som spokojný." Päticu jazdcov uzatvára český pretekár Tomáš Salva. Patrik stále bojuje o titul s Ferdinandom Habsburgom a stále má šancu zamiešať poradie.

suboje-o-stvrte-miesto-peskova-polcr-schoell.jpg

V kategórií Rotax Max vyhral kvalfiikačný tréning slovenský pretekár Sándor Jakab. Nasledovali ho druhý Petr Fulín, ktorého otec bojuje v ETCC s našim Maťom Homolom, a tretí bol Marek Chromý. V prvej nedeľňajšej jazde najskôr viedol Sándor, ale niekoľko kôl pred odmávaním šachovnicovou vlajkou ho vyrazil český pretekár Michal Fousek, ktorý bol neskôr penalizovaný troma sekundami za nešportovú jazdu. Sándor sa prepadol až na deviate miesto. Preteky nakoniec vyhral slovenský pretekár Michal Pospíchal, druhý bol Marek Chromý a tretí Ján Filip. „Kvalifikáciu sa nám podarilo vyhrať, veľmi som sa potešil, no prvá jazda nedopadla podľa mojich predstáv." dodal Sándor Jakab. Druhá jazda sa zaobišla bez kontaktov. Vyhral český jazdec Michal Fousek, druhý bol Michal Pospíchal a tretí Marek Chromý. „Druhá rozjazda bola dobrá, síce druhé miesto, ale aj to poteší." skonštatoval Michal Pospíchal. Michal neskôr prezradil, že tretej rozjazdy zariskovali a zmenili prevod. To sa neskôr ukázalo ako dobrý krok a Michal tretiu jazdu po napínavých súbojoch vyhral. Druhý bol Marek Chromý pred českým pretekárom Michalom Fouskom. „Tretia jazda bola veľmi zaujímavá. Užil som si ju najviac, pretože som jazdil chvíľku tretí, potom druhý, a aj prvý. Jednoducho sme sa striedali a všetko bolo čisté, bez väčších kontaktov." spokojne dodal Marek Chromý. Celkové víťazstvo si tak s pripísal na svoje konto ziskom dvoch prvých miest v rozjazdách Michal Pospíchal. Druhý bol Marek Chromý a tretí Michal Fousek. Štvrtý bol Ján Filip a úradujúci majster Slovenska Sándor Jakab sa musel uspokojiť s piatym miestom.

tomas-salva-prenasledovany-nikolasom-szabom.jpg

Celkové poradie po šiestich podujatiach seriálu Moravský pohár a Majstrovstvá Slovenska vedie Sándor Jakab, druhý Michal Pospíchal a tretí český pretekár Ján Filip. Seriál uzatvára posledné podujatie na rakúskej drahé v Bruck an der Leitha.


Timea Glossová, Michaela Pešková

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri