Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Poháre úspechu pre Východniarov

Tuesday, 23. 03. 2021 - 19:39, Public relations   

Poháre úspechu pre Východniarov

Popradský tím TATRY RACING môže štart v úvodnej súťaži Majstrovstiev Slovenska rely rozhodne označiť za úspešný. Jeho posádky na Slovakia Ringu patrili k najlepším.

„Vedeli sme do čoho ideme,“ začína priamo úradujúci držiteľ Slovenského Rally Pohára, Tomáš Polovka, ktorý spolu s Danom Turcsányim smerujú svoju Ibizu za obhajobou. Trate úvodného podniku boli totiž úplne totožné s vlaňajšími, keď usporiadatelia poprehadzovali len ich poradie. Na štarte SRP sa však teraz zišlo viac posádok, čo sľubovalo kvalitnejší súboj.

Tibor Szabosi;asr65536.jpg

„Za volantom súťažného auta sme nesedeli od decembra a chvíľu sme si museli zvykať,“ otvorene priznáva Polovka, ktorému už na druhom úseku po šmyku zhasol motor a vyrazilo poistku. Pokým poruchu odstránili, prebehli asi tri minúty. Zvyšok úvodnej etapy už len dojazdili v snahe získať aspoň nejaké body do šampionátu. „Urobili sme, čo sa dalo a teraz sa už sústredíme na druhý súťažný deň,“ nestrácala vieru spišskonovoveská posádka popradského tímu TATRY RACING. A urobila dobre. V nedeľu Tomáš s Daňom zabrali, a suverénnym spôsobom si vyjazdili víťazstvo. „Mrzí nás prvá etapa, ale zahojili sme sa v tej druhej. Konkurencia bola silnejšia ako vlani a myslím si, že to bude ešte zaujímavý súboj do konca sezóny,“ usmieval sa spokojne pred návratom domov Tomáš Polovka.

Tibor Szabosi;ac7i3807-3.jpg

Druhou posádkou, ktorá na „západe“ reprezentovala Východné Slovensko, bola dvojica Popradčanov Tibor Kovacs a Rišo Čech. Chlapci vo farbách tímu TATRY RACING sedlali osvedčené Mitsubishi Lancer evo VI v Majstrovstvách Slovenska. „Nie sú to síce trate podľa môjho gusta, ale dobre sme si zajazdili a podaril sa aj pekný výsledok,“ zhodnotil Tibor Kovacs, ktorý nielenže vyhral po obidva súťažné dni v Triede 3, ale vybojoval aj pekné ôsme miesto v absolútnom poradí!

Tibor Szabosi;asr65228.jpg

„Nebolo to však také jednoduché, ako to vyzerá,“ pokračuje Tibor. „V sobotu sa nám prehrievali brzdy a preto sme pred druhým súťažným dňom museli vymeniť brzdové doštičky. Ani v nedeľu sa nám však nevyhli drobné technické problémy s brzdami. Počas servisu sme ich odstránili a zvyšok súťaže sme si už užili.“

Tibor Szabosi;ac7i2295-2.jpg

V konečnom súčte to teda pre mladý popradský tím TATRY RACING znamená tri poháre za víťazstvo, čo je najlepším závdavkom pred domácou súťažou, ktorá je na programe v závere mája priamo pod Tatrami. „Všetci veríme, že sa dovtedy situácia s pandémiou natoľko zlepší, že sa Rallye Tatry pôjde v naplánovanom termíne,“ vraví spokojný šéf tímu, Vlado Chovan a pokračuje. „Naše posádky ukázali svoje kvality a potešili fanúšikov aj partnerov peknými výsledkami. Chcem sa im za to poďakovať a verím, že sa nám aj vo zvyšku novej sezóny bude dariť minimálne takto.“

untitled-1-208.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri