Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Pod Tatry sa chcem určite vrátiť – netají Bisaha

Tuesday, 07. 05. 2019 - 09:44, Ľuboš Kašický   

Pod Tatry sa chcem určite vrátiť – netají Bisaha

Druhé a štvrté miesto v dvoch súťažných dňoch 46.ročníka Rallye Tatry 2019 posunuli posádku Ondřej Bisaha a Petr Těšínský už na tretie miesto priebežného poradia MSR 2019.


Byť ambasádorom súťaže je vždy česť a záväzok, ktorý posádka tímu KM Polčín Rally (KM Racing) zobrala naozaj vážne. „Sme veľmi radi a vážime si to, že usporiadatelia oslovili práve nás. Rallye Tatry je renomovaná súťaž s veľkou tradíciou a posnažíme sa preto pod Tatrami predviesť to najlepšie čo je v nás,“ vravel Ondřej Bisaha v úvode súťaže a svojimi výkonmi bol naozaj dôstojným reprezentantom súťaže.

Tibor Szabosi;asf-2339-4.jpg

Praktický celú Európu zasiahlo v čase konania súťaže citeľné ochladenie, dažde a vo vyšších polohách nechýbal ani sneh. V úvode prvého súťažného dňa, keď v lesoch boli ešte mokré úseky a vládla neistota z dažďa, rozhodol sa Bisaha obuť svoj Ford Fiesta R5 do mokra. „Počasie bolo premenlivé. Keby zapršalo viac, tak máme výhodu. Nestalo. Nevyužili sme to. Po prvej sekcii prezúvame aj my na suché gumy,“ vysvetľoval pilot KM Polčín Rally.

Tibor Szabosi;c30i4190-14.jpg

Prvý súťažný deň (sobota) sa jazdilo na štyri sekcie, pričom poslednou bol večerný mestský okruh. Medzitým mali posádky možnosť stále auto upraviť, či prezuť a do druhej sekcie už Bisaha s Těšínským nastúpili na mäkkých pneumatikách. „Dopredu sme dali nové a vzadu máme staršie, ktoré sme použili aj na Valašske,“ prezradil Ondřej. A voľba sa ukázala ako správna. V nasledujúcich meraných úsekoch sa posádka začala zrýchľovať a posúvať vyššie. „Vraví sa, že keď máš pocit, že ideš pomalšie, tak si rýchlejší a my dnes máme ten pocit. Na niektorých miestach sme zrýchlili, no postrážili sme si dôležité odbočky a výjazdy. Cítime sa veľmi komfortne a vidieť to aj na časoch,“ potvrdzoval staré pravdy Bisaha, keď sa už v druhej sekcii prepracoval na druhé miesto v hodnotení MSR a pozíciu si ustrážil až do cieľa etapy. Pred ním skončil iba Koči so škodováckou podporou.

Tibor Szabosi;c30i7199-15.jpg

Povzbudená výborným výsledkom z prvého dňa si posádka Bisaha – Těšínský verila aj na štarte druhého súťažného dňa (nedeľa). „Trate sú pre všetkých rovnakou neznámou a zmaže sa výhoda, ktorú v sobotu mali domáce posádky. To by mohla byť príležitosť pre nás,“ veril si Ondřej na štarte. Podmienky sa však oproti sobote zásadne zmenili. Prudké ochladenie, dážď a sneh si vyžiadali zmeny nastavenia auta, ktoré bolo rozhodujúce. „Zabudol som mechanikom povedať, aby zmenili setup a tak sme celú prvú sekciu išli so včerajším suchým nastavením,“ hneval sa na seba Bisaha. V servise pred druhou sekciou to síce napravili, ale strata bola už veľká na to, aby posádka KM Polčín Rally tímu mohla pomýšľať na víťazstvo. „Pokazili sme si to sami. Druhú sekciu sme išli v kľude a nechceli sme už riskovať. Je to škoda, lebo sme sa pripravili o lepšie body,“ konštatuje Bisaha. V konečnom bilancovaní druhého súťažného dňa tak spolu Těšínským skončili na štvrtom mieste v rámci MSR.

Tibor Szabosi;asf-2203-5.jpg

Body za druhé a štvrté miesto však posádku tímu KM Polčín Rally posunuli v priebežnom poradí Majstrovstiev Slovenska v rely 2019 na tretie miesto, čo je pred zvyškom sezóny veľmi nádejná pozícia. „Myslím, že môžeme povedať, že to bol veľmi pekný súťažný víkend a odvážame si cenne body. Ďakujem všetkým našim fanúšikom a partnerom, ktorí nám držali palce a podporovali nás. Pod Tatrami som štartoval prvýkrát, no veľmi sa mi eresky páčili. Podľa mňa bola celá súťaž výborne zvládnutá a hoci sme mali zlé počasie, tak aj to myslím prispelo k vysokej úrovni. Určite by som sa sem chcel znova vrátiť,“ zakončil Ondřej Bisaha.

Tibor Szabosi;c30i4199-14.jpg

Slovenský rely šampionát najbližšie pokračuje v polovici júna spoločným podnikom českého a slovenského „majstráku“ v Hustopečiach (14.-15.jún 2019).

Tu si môžete pozrieť aj galériu tímu z Rallye Tatry 2019.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri