Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Počas testov na Hungaroringu padali rekordy

Wednesday, 01. 08. 2018 - 21:18, Ľuboš Kašický   

Počas testov na Hungaroringu padali rekordy

GP Maďarska bola poslednou veľkou cenou pred letnými povinnými dovolenkami. Ešte predtým sa však na „čípoš-ringu" odjazdili dva testovacie dni.


Zaujímavé porovnanie sa nám naskytlo po posledných víkendových pretekoch F1 na Hungaroringu. Po nich totiž došlo k zhode víťazstiev a pódiových umiestnení dvoch štvornásobných majstrov sveta. Obaja majú k dnešnému dňu 51 víťazstiev a 106 pódiových umiestnení. Rozdiel však je v tom, koľko na to potrebovali odjazdiť veľkých cien. O koho ide? Áno, hádate správne. Alain Prost a Sebastian Vettel. Je to zaujímavé porovnanie dvoch generácií. Francúz na tento počet potreboval 199 štartov, pričom Nemec až 210 štartov. Aj vy si myslíte, že staršia generácia pilotov F1 bola kvalitnejšia?

Martin Trenkler;ren9861.jpg

No nič. Poďme na súčasnosť. Dnes na Hungaroringu skončili krátke dvojdňové testy tímov F1. Okrem tímu Haas, ktorý to avizoval dopredu, sa na trať vybralo zvyšných desať tímov vrátane Mercedesu a Ferrari. Zo špičkových pilotov však v Budapešti ostali len Kimi Räikkonen a Daniel Ricciardo. (Sorry, ale Ericssona, Hartleya, Gaslyho ani Hulkenberga do špičky nepočítam.)

Martin Trenkler;39i2924.jpg

Zaujímavé bolo, že vo Ferrari jazdil prvý deň skúsený Toňo Giovinazzi a predviedol sa novým rekordom okruhu. Jeho čas bol rýchlejší od sobotňajšieho oficiálneho rekordu Vettela o celé tri desatiny sekundy! (Vettel 1:16,170 a Giovinazzi 1:15,870). Samozrejme, že čas počas testov sa považuje za neoficiálny rekord okruhu.

Martin Trenkler;39i3685.jpg

Na druhý deň (v stredu) sadol do kokpitu Kimi Räikkonen a zajazdil o jedinú tisícinu pomalší čas, ako červený kolega Giovinazzi. „Oproti Barcelone, kedy som naposledy sedel v tomto aute sa monopost ferrari neskutočne zlepšil," uznanlivo si pochvaľoval Talian Giovinazzi, ktorý stále verí, že ešte dostane šancu.

Martin Trenkler;ren9982.jpg

Giovinazziho rekordný čas nevydržal dlho. Po oba dni v monoposte mercedes sedel George Russell a ten sa tiež potreboval ukázať, že je pripravený na štart v pretekoch F1. Angličan dnes odkrúžil 116 kôl a posunul neoficiálny rekord trate na hodnotu 1:15,575! „Nikdy predtým som ešte nejazdil na pneumatikách hypersoft. Bola to neuveriteľná skúsenosť," opájal sa náhradný pilot Mercedesu. „Všetko nám vyšlo a bol to veľmi produktívny deň. Už sa neviem dočkať ďalšej možnosti sadnúť si do tohto skvelého auta."

Martin Trenkler;ren9740.jpg

Oproti nedeľňajším horúčavám boli teraz teploty nižšie a zmierlivejšie. Možno aj to pomohlo lepším časom. Ťažko však hovoriť o lepších časoch v prípade tímu Williams. Robert Kubica síce zajazdil o desatinu rýchlejší čas, ako mal Stroll v kvalifikácii, no za konkurenciou williams stále katastrofálne zaostáva. Verme, že to nebude začiatok definitívneho konca tenjto tradičnej britskej značky, ktorá vraj dopláca na nekompetentnosť Claire Williamsovej. Mimochodom, začalo sa šepkať, že Williams by sa mohol stať aj „juniorkou" McLarenu. Nuž a to by bolo poriadne poníženie.

day1-res.jpg

Ostatné poradie až také zaujímavé nie je a pozriete si ho v tabuľkách. Dôležité je, že piloti Toro Rosso testovali nové pneumatiky na rok 2019. Nuž a pretože na testoch sme už neboli, tak si aspoň pozrite obrázky, ktoré Martin nafotil počas rozpáleného víkendu, kedy ho takmer zložil úpal.

day2-res.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri