Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Po trojročnej prestávke sa obnovuje Rally Prešov

Wednesday, 31. 05. 2023 - 10:41, T. Szabosi   

Po trojročnej prestávke sa obnovuje Rally Prešov

Ostatný XXV. ročník Rally Prešov sa išiel 05.–06.07.2019. Po ňom nastala prestávka zavinená prísnymi pandemickými opatreniami, ktoré obmedzovali organizovanie hromadných športových akcií.

 

Tibor Szabosi;c30i5413-17.jpg

Po trojročnej pauze nebolo jednoduché sa vrátiť späť do kalendára rally súťaží. Už sme si mysleli, že táto tradičná súťaž zavŕšila svoje dejiny jubilejným dvadsiatym piatym ročníkom. No rally je „dlhodobá neliečiteľná choroba“ a spolu s tlakom miestnych fanúšikov a nadšencov tohto športu nás primälo k rozhodnutiu, pokračovať. K tomu prispel aj úplne nový model organizovania Majstrovstiev Slovenskej republiky, ktorý šetrí náklady organizátorom a súťažiacim. Podľa nových pravidiel sme pripravili síce trochu kratšiu trať, ale náročnosťou určite nebude zaostávať za predchádzajúcimi ročníkmi,“ povedal dlhoročný predseda organizačného výboru JUDr. Vladimír Bánoci.

Tibor Szabosi;c30i5708-24.jpg

Tohtoročná Rally Prešov sa uskutoční v dňoch 23.–24.06.2023. Trať bude mať spolu 180 km, z toho 75 km budú tvoriť rýchlostné skúšky. Súťaž bude mať podľa nových pravidiel koeficient 4. Organizačný výbor už pracuje na plné obrátky, čoho výsledkom sú už zverejnené Zvláštne ustanovenia a je spustený online prihlasovací systém na stránke SAMŠ. Dúfajme, že podobne ako na minulotýždňovej Rally Tatry, uvidíme v Prešove množstvo posádok.

Tlačové stredisko Rally Prešov 2023

Tibor Szabosi;asf-9988-4.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri