Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Po oddychovom dni Zapletal so Sýkorom zdolali úspešne aj siedmu etapu

Sunday, 09. 01. 2022 - 17:23, Miroslav Majláth   

Po oddychovom dni Zapletal so Sýkorom zdolali úspešne aj siedmu etapu

Na sobotu 8.1.2022 pripadol v harmonograme Rally Dakar 2022 naplánovaný Rest Day, čiže oddychový deň. Po ňom pokračoval Dakar dnešnou, siedmou etapou.

 

Offroadsport.cz

Včerajší Rest Day využili súťažiaci najťažšej rally súťaže na svete na nabratie nových síl, ale aj poriadnu kontrolu svojich vozidiel. Dnes ráno ich totiž už čakal štart do druhej polovice súťaže, ktorú odštartovala etapa smerujúca z Riyádhu do Al Dawadimi o celkovej dĺžke sedemstojeden kilometra. V tomto počte bolo započítaných už aj štyristodva meraných kilometrov. O tom, že práve v druhej polovici súťaže sa bude rozhodovať o tom, kto bude na tohtoročnom Dakare úspešní, nikto nepochyboval. Samozrejme aj organizátor pritvrdil a pre súťažiacich pripravil podstatne náročnejšiu etapu a to či už z pohľadu navigácie, ale aj náročnosti terénu. Miro s Marekom sa však nedali vyhodiť z konceptu a siedmu etapu zvládli bez problémov. Odmenou im v jej cieli bolo pätnáste miesto v triede T1.1 4x4. V priebežnom poradí síce o jednu priečku padli nižšie, to však vôbec nevadí, do cieľa Rally Dakar 2022 je ešte predsa len poriadne ďaleko.

dakar.com

„Ako sa dalo očakávať, po dni voľna si pre nás organizátor pripravil prekvapenia. Dnes to nebolo vôbec jednoduché, aj čo sa terénu týka, aj navigácie. Našťastie sme to dali bez akýchkoľvek problémov, bez defektu. Prvých desať kilometrov trate sme išli medzi veľkými kameňmi, potom sa to zmenilo na pieskové cesty a malé dunky a takto to bolo až do neutralizácie, ktorá mala šesťdesiat kilometrov. Po nej trať pokračovala rýchlymi pasážami medzi kameňmi, sem tam boli menšie duny, potom zase pieskové cesty a veľké pláne a takto to išlo až do cieľa. V tejto časti po neutralizácii navigácia vôbec nebola jednoduchá, miestami sa tam motalo množstvo zablúdencov, ale nám sa podarilo tento úsek prejsť bez problémov,“ opísal siedmu etapu Rally Dakar 2022 spokojný Marek Sýkora, spolujazdec Offroadsport.cz Teamu.

Offroadsport.cz

Na pondelok 10.1.2022 pripravil organizátor Rally Dakar 2022 pre súťažiacich v kategórii Car ôsmu etapu o celkovej dĺžke osemstotridsať kilometrov. Z nich bude štyristotridsaťpäť prejazdový a tristodeväťdesiatpäť meraných. Trať bude smerovať z Al Dawadimi do Wadi Ad Dawasiru.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri