Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Po Misane budeme múdrejší, vraví Filip

Tuesday, 28. 06. 2022 - 22:10, Radovan Szabosi   

Po Misane budeme múdrejší, vraví Filip

Fanatec GT2 European Series pokračuje nadchádzajúci víkend tretím podnikom sezóny, kde za volantom KTM X-Bow GT2 znova uvidíme slovenskú posádku Filip Sládečka a Štofi Rosina.

Úspešný májový návrat Filipa Sládečku za súťažný volant, počas druhého súťažného víkendu sezóny GT2 European Series na Red Bull Ringu, zjavne zaujal vedenie tímu True Racing by Reiter Engineering, pretože Nitrana uvidíme na štarte aj v nasledujúcich pretekoch v talianskom Misane. „Predošlý víkend sa nám vydaril a tím má oslovil s ponukou si to zopakovať. Mám z toho radosť a teším sa, že budem znova štartovať,“ neskrýva radosť Filip. „Dôležité pre mňa bolo zistenie, že pretekanie ma stále baví a som konkurencieschopný. Netrúfam si teraz povedať, aký bude ďalší priebeh sezóny. Zatiaľ sme dohodnutí len na týchto pretekoch. Uvidíme, ako sa nám bude dariť v Misane a potom budeme múdrejší.“

gt2-ml-01-1.jpg

O súťažný návrat Filipa Sládečku sa výrazne pričinil Štofi Rosina, ktorý si starého kamaráta vybral do kokpitu KTM X-Bow GT2, aby v Rakúsku zaskočil za dovtedajšieho Štofiho tímového kolegu. Dvojica sa však vzápätí osvedčila, keď štartovala z pole position a zvíťazila hneď v prvých pretekoch víkendu. Rosina a Sládečka sa razom zaradili medzi favorizované posádky a víkend v Misane, ktorý uzatvára prvú polovicu šesťdielnej sezóny GT2 European Series 2022, môže naznačiť reálnosť ich ambícií po zvyšok sezóny.

gt2-ml-06-2.jpg

A čo okruh na východe Apeninského polostrova? „Matne si spomínam, že som tam už pred mnohými rokmi bol,“ listuje v pamäti Filip. „Myslím, že to boli nejaké testy s Lamborghini Gallardo v rámci Super Trofea. Pamätám si len, že pršalo a veľa kôl som nenajazdil. Z okruhu si prakticky nič nepamätám. Pozrel som si však nejaké on-boardy a skúsil si ho na simulátore. Pôsobí na mňa tak neutrálne. Uvidíme, ako mi sadne.“

gt2-ml-05-1.jpg

Súťažný víkend pre GT2 European Series začína v piatok dopoludnia meranými tréningami a už v piatok podvečer sa budú jazdiť aj obidve kvalifikácie. Netradične sa obidva preteky odjazdia v sobotu, keď prvé štartujú od 10:20 nášho času a druhé o 18:40 podvečer. Sledovať ich môžeme aj naživo cez internetový kanál GT2 European Series.

gt2-ml-09-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri