Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Po Kopnej je v Zaneti spokojnosť

Wednesday, 17. 04. 2019 - 15:43, Public relations   

Po Kopnej je v Zaneti spokojnosť

Česká séria Rallysprintov sa teší veľkej obľube tak medzi divákmi, ako aj medzi samotnými jazdcami. Dôkazom toho je aj viac ako 120 prihlásených posádok na podujatie 25-teho ročníka Vančík Rallysprint Kopná. Na 198,39 kilometrov dlhú súťaž, z ktorej bolo meraných presne 69,21 kilometra, sa okrem iných vybrali aj tri vozidlá špecifikácie WRC. Nechýbala medzi nimi ani Ford Fiesta RS WRC Zaneti Motorsport.

František Dušek;fdu-3285.jpg

Aprílové počasie neostalo svojej povesti nič dlžné. Slnečné dni vystriedali sychravé a chladné. Na niektorých miestach sa v noci pred súťažou objavil dokonca aj sneh. Pre posádku Jaroslav a Erik Melichárek to bolo prvé tohtoročné podujatie, a to hneď vo veľmi náročných podmienkach. Aj keď chalani absolvovali dôslednú prípravu a testovanie, predsa len, „ostré“ kilometre sa dajú iba ťažko nahradiť. Keďže piatkový „shakedown“ bol za úplne iných podmienok ako samotná sobotná súťaž, tenká čiara medzi úspechom a neúspechom bola hlavne v správnej voľbe pneumatík. Tá padla na „mäkký Slick“. Cesta zo slávnostného štartu v centre Slušovíc smerovala do prvej sekcie, ktorú tvorili dve rýchlostné skúšky. Dve ôsme miesta celkového poradia zodpovedali presne tomu, ako sa Jaro cítil pred štartom. OK, ale nie v úplnej pohode. Po príjazde do prvého servisu konštatoval: „Auto funguje výborne, ja mám ešte rezervy. Je tam ešte veľký priestor na zrýchlenie. Voda a mokro mi moc nesedia, ale podmienky máme všetci rovnaké, tak ideme zabojovať.“

František Dušek;fdu-4072.jpg

Druhá sekcia bola výsledkovo takmer identická. Osmička a desiatka patrila Zaneti Motorsport. Podstatná je však iná vec. Jaroslav a Erik sa po zimnej prestávke „rozjazdili“. Pocitovo sa pomaly, ale kontinuálne zrýchľovali, každým metrom sa približovali tej pomyselnej hranici „bezpečne, ale čo najrýchlejšie“. Celé sa to ukázalo v poslednej sekcii, ktorá mala tri merané úseky. Siedme a piate miesto, v záverečnej rýchlostnej skúške zlepšenie svojho vlastného času o viac ako 10 sekúnd. Kto sa niekedy postavil na štart, musí vedieť, aké úsilie stojí každá sekunda. A tu ich bolo 10.

František Dušek;fdu-9594.jpg

Celkové ôsme miesto z Rallysprintu Kopná je splnenie cieľa, hlavne čo sa týka umiestnenia. V konečnej výsledkovej listine figurovali „zaneťáci“ ako najrýchlejšia zahraničná posádka. Dokázali konkurovať výborným jazdcom, z ktorých sa dá väčšina označiť ako domáci. Veď keď máte rýchlostnú skúšku „za rohom“, je to predsa len výhoda. Dôležitejší je však fakt, že sa nazberali prvé súťažné kilometre a chlapci sa dostali do tempa. A to je na nezaplatenie. „Ďakujem súperom za pekné súboje, organizátorom za pekné a náročné rýchlostné skúšky a divákom za to, že neváhali a aj v tomto počasí sa vybrali fandiť a podporovať. Za to ozaj veľké ďakujem a vyjadrujem veľký rešpekt.“ To boli posledné slová Erika Melichárka, s ktorými sa rozlúčil s 25. ročníkom Vančík Rallysprint Kopná.

Peter Baran
Zaneti Motorsport



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri