Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Po druhej sekcii Grzyb upevnil vedenie

Saturday, 14. 04. 2018 - 14:30, Ľuboš Kašický   

Po druhej sekcii Grzyb upevnil vedenie

Po druhej sekcii úvodného podujatia slovenského majstráku Grzegorz Grzyb (Rufa Sport) zvýšil svoj náskok na svojich prenasledovateľov. Martin Koči (Škoda Slovakia Motorsport) zatiahol, no rozdiel tridsať sekúnd je pri ich vzájomnej vyrovnanosti príliš veľký, aby sa dal za normálnych okolností stiahnuť. Koči sa však pretlačil už na druhé miesto, ktoré teraz chce kontrolovať.


Technické problémy v závere sekcie vyhodili z tempa Jara Melichárka (Zaneti Motorsport), ktorému sa tak vzdialil bronzový stupienok. Ten si teraz drží talentovaný mladý Poliak Mikolaj Marczyk (22-rokov). Vo výbornom svetle sa ukázal Igor Drotár (Drotár Autosport), ktorý tretím absolútne najrýchlejším časom na Červenici ukázal, že stále patrí medzi špičku a s novým autom sa rýchlo zblížil.

Najväčšou zmenou po druhej sekcii je odstúpenie Ďodiho Béreša (SK DER Rally Team), ktorému sa po výbornej prvej sekcii hneď v úvode RS3 utrhol diferenciál a musel odstúpiť. Vedenie v triede 3 tak prevzal Tomáš Konečný (Rally System Slovakia), ktorý si ho bezpečne kontroluje pred Lukášom Lapdavským (Subaru Rally Team Komárno). V triede 5 naďalej vedie Egon Smékal (Bens Racing), za ktorého sa už posunul Peter Haluška (Rally System Slovakia).

Tibor Szabosi;c30i3715asf.jpg

V triede 6 Martin Kysucký (MR Autosport) naťahuje náskok na Martina Koiša (Ford Team). V triede 7 si s bezpečným náskokom kontroluje vedenie Igor Plichta (Rally System Slovakia) a v triede 8 ešte suverénnejšie kontroluje pozíciu Kamil Švec (Kesko Racing). V triede 11 je osamelým jazdcom Tomáš Kukučka (KL Racing) a v historikoch si to užíva Jozef Béreš st. (SK DER Rally Team). V poslednej sekcii čakajú na posádky štyri náročné úseky. Začína sa o 14:30 a okolo 16:30 by sme mali poznať tohtoročného víťaza 24.ročníka Rally Prešov 2018.

Grzegorz Grzyb (Škoda Fabia R5) - Tie úseky dobre poznám a mám ich veľmi rád. Dobre sa mi tu preteká. Vieme, že povrch je šmykľavý, no keď na to myslíš, tak si dávaš pozor. Snažíme sa udržať si rýchlosť, no neurobiť chybu. Stále však máme do konca ešte štyri eresky a veľa práce pred sebou.

Martin Koči - (Škoda Fabia R5) - Strata na prvé miesto je pri našej vyrovnanosti príliš veľká, takže sa už nesnažíme doťahovať. Skôr sa snažíme udržať si druhé miesto. Na päťke sme síce urobili zasa malú chybičku, ktorá nás stála asi dve sekundy, no inak je to fajn.

Mikolaj Marczyk (Škoda Fabia R5) - Snažíme sa ísť v dobrom tempe a neurobiť chybu. Trate sú nádherné, no sú rýchle a ľahko sa dá chybovať. Snažíme sa pochopiť nastavenie auta a niečo viac sa o aute naučiť na týchto tratiach. A musím povedať, že auto je naozaj veľmi dobre a výborne sa s ním jazdí.

Tibor Szabosi;c30i4156asf.jpg

Jaro Melichárek - (Ford Fiesta R5) - Na poslednom úseku druhej sekcie sme mali problémy s palivovým čidlom. Úsek sme prešli v udržiavacom tempe. Opravíme to teraz a uvidíme, čo sa ešte bude dať urobiť v poslednej sekcii.

Igor Drotár - (Ford Fiesta R5) - Úžasné rýchlostné skúšky máme za sebou v druhej sekcii. Auto nám výborne funguje. So spolujazdcom si rozumiem. Vzhľadom na to, že ideme prvú súťaž v tejto novej zostave, tak som veľmi spokojný. Verím, že sa ešte budeme zlepšovať.

Tomáš Kukučka - (Škoda Octavia WRC) - Vypadol nám v tejto sekcii intercom, ale inak paráda. Užívame si to. Už občas aj ručnú sme si vychutnali, takže ohromný zážitok.

Peter Gavlák - (Škoda Fabia R5) - Dnes som asi najšťastnejší človek v servise. Je to fantastický zážitok zajazdiť si v takom úžasnom aute, ako sa patrí. Ideme si svoje tempo a výsledky ani veľmi nesledujem. Uvidíme v cieli na čo to bude stačiť. Cieľom je zvyknúť si na nové auto.

Tibor Szabosi;c30i3872asf.jpg

Jozef Béreš ml. - (Mitsubishi Lancer) - Žiaľ, hneď na štarte tretieho úseku sa nám ulomil zadný diferenciál. Som z toho veľmi smutný, lebo som sa na štart na mojich obľúbených ereskách veľmi tešil.

Tomáš Konečný - (Subaru WRX) - Potom, ako sme zaregistrovali, že Ďodi Béreš odstúpil, tak sme trochu poľavili. Snažíme sa šetriť auto, no pritom nestratiť tempo a neriskovať. Máme náskok takmer minútu na druhého v triede, no stačí jedna chyba a môže sa to rozplynúť v jedinej zákrute. Takže budeme si dávať pozor v poslednej sekcii.

Martin Kysucký - (Peugeot 208) - Úsek v Kokošovciach nám veľmi nesadol, no držíme si vedenie v triede. V celkovom poradí sa na nás tlačí Smékal a budeme musieť ešte zabojovať na poslednej sekcii.

Egon Smékal - (Citroen DS3 R3T) - Robíme čo sa dá, v rámci našich možností. S Kysuckým si to niekedy vymeníme. Raz mu to dáme my, no dvakrát nám to vráti a tak nám po kúsku uteká. Bohužiaľ.

Peter Haluška - (Seat Ibiza Cupra) - Zdá sa, že sme našli správne nastavenie, lebo táto sekcia sa nám išla dobre. V triede sme sa posunuli na druhé miesto. Uvidíme, či sa dá ešte posunúť ďalej. Skúsime.

Jozef Béreš st. - (Mazda 323) - Je ťažké jazdiť sám v triede. Človek stráca motiváciu. Auto nám však funguje dobre a aj s novým spolujazdcom sme si sadli. Tak verím, že divákom sa páči naša jazda.

Martin Koiš - (Ford Fiesta) - Snažíme sa držať si vlastné tempo. Nechceme sa naháňať za Martinom (Kysuckým), lebo ten nám ušiel ďaleko. Udržiavame sa na tej pozícii, kde sme a máme nádej na tretie miesto v dvojkolkách, pokiaľ neurobíme nejakú chybu.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri