Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Plný fínsky zásah Tänaka

Sunday, 04. 08. 2019 - 14:14, Ľuboš Kašický   

Plný fínsky zásah Tänaka

Epilóg na rýchlej fínskej trati už veľa nezmenil. Tänak si pripísal štvrté víťazstvo v sezóne a upevnil si vedenie v priebežnom poradí šampionátu.

 

„Ak niekto neurobí chybu, tak sa to na trati stiahnuť nedá,“ vystihol najlepšie status quo Jari-Matti Latvala (toyota), pre ktorého je dnešné tretie miesto najlepším umiestnením v aktuálnej sezóne. Jedným dychom však dodáva. „Nešlo sa mi dobre. Bol som pod veľkým tlakom. O to je tento výsledok dôležitejší.“ Latvala po prvej etape viedol, no v druhej ho zradil defekt a stratu už nedobehol. Pre Toyotu však bolo dôležité, že Latvalu na čele nahradil Ott Tänak, ktorý to už dokázal dotiahnuť do úspešného konca. „Po Sardínii som bol veľmi vyčerpaný. Prázdniny mi padli vhod. Potreboval som taký úspešný víkend, aby som sa dobil na zvyšných päť súťaží. Koniec sezóny je stále ďaleko,“ povedal Estónec Tänak.

Medzi dve toyoty sa dokázal vtesnať iba Esapekka Lappi so svojim citroenom. Zdá sa, že Fínovi sa na severe Európy extra darí, keďže po druhom mieste vo Švédsku teraz pridal striebro aj z Fínska a pomohol si v priebežnom poradí majstrovstiev sveta. „Som veľmi rád hlavne za tím, ktorý si tento výsledok zaslúžil,“ skromne hodnotil Lappi, ktorý prišiel do cieľa vyššie, než jeho slávny tímový kolega Ogier. Francúzovi sa ušlo iba piate miesto a zasa niečo stratil. „Trápil som sa. Som rád, že sme v cieli,“ netajil úradujúci majster sveta.

loap-21-ogier.jpg

Najhoršie z favoritov na titul dopadol Thierry Neuville (hyundai), ktorý zaostal za Ogierom ešte pol minúty a vezie iba body za šieste miesto (plus bonus za power stage). „Nedokázal som chytiť správne tempo a nepomohlo mi ani „čistenie trate“,“ vyhovára sa Belgičan. Do konca sezóny stále zostáva veľa súťaží a všetko sa môže znova otočiť. Stačí si spomenúť na vlaňajší rok. Snáď to teraz Tänak zvládne lepšie.

loap-21-news.jpg

Ale pozrime sa aj na WRC2. zo všetkých R5-tiek bol suverénne najrýchlejší Kalle Rovanperä na Škoda Fabii R5 Evo, ktorý druhému Grzazinovi nadelil 2,5 minúty a vo WRC2 PRO druhý Camilli na Forde Fiesta R5 dostal takmer päť minút! Niet pochýb, že Kalle nám rastie do majstrovských rozmerov a továrenské tímy sa o neho už začali trhať.

Tu si pozrite výsledky fínskej rely 2019.
Priebežné poradie na čele šampionátu je: Tänak 180 bodov, Ogier 158 a Neuville 155 bodov.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri