Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Hobby

PK Motosport Rally Team na Revúckej MiniRally

Sunday, 12. 04. 2009 - 16:16, Rastislav Babuša   

PK Motosport Rally Team na Revúckej MiniRally

Prvým tohtoročným podujatím PK Motorsport Rally Teamu sa stal vybraný podnik seriálu Mini Rally Cup, III. Veľkonočná Revúcka MiniRally.

Pod záštitou Autokrosového klubu Revúca, MRC teamom Rožňava, mestom Revúca a mestom Jelšava sa dňa 10. apríla 2009 uskutočnilo v poradí druhé podujatie kalendára MRC. Posádka Intribus-Babuša s prideleným štartovým číslom 302 sa zúčastnila tejto vybranej súťaže.

Prvé kilometre PK Motorsport Rally Teamu sa začali už vo štvrtok, vo večerných hodinách, kedy sa súťažné vozidlo spoločne s posádkou a teamom presúvali naprieč Slovenska do mesta Revúca. V predstihu sa teda team dostavil na miesto konania.

„Cesta bola pre nás skutočne náročná, pretože naše kilometre sa začali už v meste Žilina. Boli sme prinútení vozidlo transportovať na prívesnom vozíku, keďže naše auto nespĺňalo povolené úpravy pre využívanie v bežnej cestnej premávke. Preto sme sa snažili na „miesto činu“ doraziť radšej v dostatočnom predstihu.“ Prezradil spolujazdec Rastislav Babuša.

Štefan Gombala;img_9280.jpg

Z rána krásne slnečné počasie svedčilo o vhodných podmienkach pre piatkovú súťaž. Po oboznamovacej jazde team však zvolil inú taktiku, obzvlášť v prezutí samotných pneumatík.

Práve oboznamovacia jazdca nám poskytla možnosť presvedčiť sa o skutočných podmienkach, na ktoré sme boli z veľkej časti už vopred pripravený, čo pre nás bolo veľkou výhodou. Ďalšou výhodou pre nás bola aj inštalácia spevneného podvozku, ktorú sme spravili tesne pred súťažou. Na druhej rýchlostnej skúške bola táto výhoda na nezaplatenie.“

Po technickom preberaní, obhliadke trate, rozprave jazdcov a posledných servisných úprav sa PK MotorSport Rally Team smelo pustil do prvých súťažných kilometrov. Posádka sa však nevyhla problémom na rýchlostných skúškach. Čo sa značne zobrazilo na výsledných časoch.

„Je pravda, že sa vyskytli menšie problémy. Skôr by som to však nazval ako vzájomné nedorozumenie. Z veľkej časti však musím priznať som mohol za to práve ja. Na prvej, úvodnej rýchlostnej skúške vznikla medzi mnou a Petrom vzájomná nezhoda, kedy som mu pred cieľovou časťou RS 1 nadiktoval zopakovanie úseku. Práve tu sme stratili niekoľko sekúnd, ktoré nás pripravili možno aj o TOP 3 hodnotenie v skupine. Čo je však pre mňa nepochopiteľné, jazdný rozpis sme mali v poriadku.“

„Taktiež by som rád zároveň vyslovil obrovskú pochvalu pre organizátora a poďakoval za vysokú úroveň starostlivosti o posádky. Podmienky, ktoré poskytujú organizátori MRC seriálu sú skutočne na vysokej úrovni aj napriek faktu, že sa jedná o amatérske podujatia. Je jasné, že je potrebné niekoľko vecí vyladiť, ale ako sa hovorí, 100 ľudí, 100 chutí. Zlým jazykom sa človek nikdy nevyhne a neubráni. Sme veľkým fanúšikom týchto súťaží a radi sa sem vraciame.“

Štefan Gombala;img_9287.jpg

Intribus-Babuša boli hodnotení v najpočetnejšej triede A2. V skupine A2 obsadili 5. miesto z 20. zúčastnených posádok.

„Pre nás je to obrovský úspech. Trieda bola náročná, pretože sa tu nachádzali ostrieľaný jazdci, ktorí svoje autá poznajú veľmi dobre. Výhodou pre iných bol aj fakt, že trať poznali aj z minulého roka, pričom my sme takú možnosť bohužiaľ nemali.“

PK Motorsport Rally Team sa najbližšie plánuje zúčastniť v rámci finančných možností závodov na Oždianskych serpentínach a ďalších vybraných závodov.

„Je pre nás veľkou nevýhodou naša lokácia. Väčšina súťaží je situovaná na východe Slovenska, čo nám situáciu trošku komplikuje. Veríme však, že sa nám aj tento problém podarí časom doriešiť. Veľká vďaka patrí aj osobám a spoločnostiam, ktoré nám umožnili štartovať a dostaviť sa do Revúcej. Bez nich by to skutočne možné nebolo.“

Ďalšie informácie nájdete na stránkach www.pkmotorsport.sk





Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri