Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Pierre Budar novým šéfom továrenského Citroenu

Tuesday, 16. 01. 2018 - 00:18, Ľuboš Kašický   

Pierre Budar novým šéfom továrenského Citroenu

Yves Matton potvrdil, že preberá pozíciu FIA Rally direktora po Jarmo Mahonenovi a na jeho uvoľnenú stoličku v Citroen Racing od pondelka zasadol Pierre Budar.

To čo sme avizovali minulý týždeň sa v pondelok potvrdilo. V centrále továrenského tímu Citroen Racing odovzdal svoju funkciu Yves Matton svojmu nástupcovi. Matton bol v pozícií od konca roka 2011, keď v čele tímu nahradil Oliviera Quesnela. Po šiestich rokoch prišla však neodolateľná ponuka z FIA a Belgičan neodolal. „Teraz ma čakajú pohovory na FIA a od februára prevezmem funkciu od Mahonena," približuje situáciu Yves Matton.

Copyright manufacturer;20160085385.jpg

A kto je nový šéf Pierre Budar? Pierre je Francúz. Narodil sa v roku 1964 a pre koncern PSA pracuje od roku 1989. Postupne na rôznych úrovniach a v posledných rokoch šéfoval oddeleniu PSA Motorsport pre zákazníkov. „Je to pre mňa práca snov. Začínal som ako pretekár, no vyštudoval som inžiniera neskôr som si musel vybrať. Som rád, ako som zvolil a dnes som tu," netajil vzrušenie a radosť nový šéf tímu.

media-pb.jpg

Matton mu odovzdáva tím v slušnej kondícií, hoci vlaňajší rok pre Citroen v rely nedopadol najlepšie. Základ je však veľmi silný a do tímu sa na výpomoc vracajú Sebastien Loeb aj Mads Ostberg, ktorí v niektorých súťažiach doplnia základnú dvojicu tvorenú Krisom Meekom a Craigom Breenom. Uvidíme teda, čo s týmto potenciálom vykúzli nový šéf.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri