Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Piate sombrero pre Sebastiena Ogiera

Sunday, 10. 03. 2019 - 20:19, Ľuboš Kašický   

Piate sombrero pre Sebastiena Ogiera

Francúz doviezol Citroenu už 101 víťazstvo. Zaujímavé to však bolo aj v boji o druhé miesto, kde Elfyn Evans nedokázal udržať za sebou Otta Tänaka. Estónec ostáva lídrom priebežného poradia.

 

V posledný deň čakali na súťažné posádky síce iba tri merané úseky, no poriadna dávka 60 meraných kilometrov ešte mohla nečakane zamiešať poradím. Skúsený šesťnásobný majster sveta sa však už nedal vyhodiť zo sedla a „docválal“ si do cieľa po piate víťazstvo v Mexiku (2013, 2014, 2015 a 2018). Tradične za to vyfasuje víťazné sombrero a jazdecké čižmy. Mimochodom, toto víťazstvo je už 46 pre Sebastiena Ogiera a 101 pre továrenský tím Citroenu v MS rely. „Každé víťazstvo je úžasné,“ radoval sa v cieli Ogier. „Nebolo to jednoduché, no som rád, že sa nám vyhli väčšie problémy. Na Korziku odchádzame s rovnakým cieľom získať maximálny počet bodov. Oslavovať budem v lietadle so šampanským a doma s rodinou.“

Azda najviac sa za Ogierom bojovalo o cenné body za druhé miesto. Tie môžu rozhodnúť v konečnom bilancovaní v závere roka a tak Ott Tänak poriadne podkúril svoju toyotu. „Stať sa ešte môže čokoľvek,“ tvrdil. A hoci odhodlanie nechýbalo ani Elfynovi Evansovi (ford), na Estónca predsa napokon nestačil.

Copyright manufacturer;2139565-shk2t88gio.jpg

Po strate z piatku sa snažil čo najviac zachrániť aj Thierry Neuville (hyundai) a podarilo sa mu získať body za štvrté miesto, ako aj bonus z power stage (tri body). „V závere mi úplne odišli gumy, no zabojoval som,“ priznal Belgičan, ktorého v priebežnom poradí preskočil naplno bodujúci Ogier.

Copyright manufacturer;wrc-2019-rd3-289.jpg

Výsledky pretekov si pozrite tu. A toto je neoficiálne priebežné poradie po mexickej súťaži: 1 Tänak 65 bodov, 2. Ogier 61, 3. Neuville 55, 4. Meeke 35, 5. Evans 28, 6.Lappi 20, ...

Copyright manufacturer;mk201903055.jpg

V značkách vedie Toyota (86 bod.) pred Citroenom (78), Hyundaiom (77) a M-Sport-Ford 45 bodov. Šampionát pokračuje 28.-31.marca 2019 na Korzike (presne počas víkendu, ktorý otvára Valašskou súťažou slovenský aj český národný šapionát).

Pre úplný obraz o priebehu súťaže si prečítajte tiež náš report po prvej etape a report po druhej etape.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri