Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Piate miesto z Veľkého Krtíša pre Kamiro a Trněného

Tuesday, 24. 09. 2019 - 11:36, Public relations   

Piate miesto z Veľkého Krtíša pre Kamiro a Trněného

Majstrovstvá Slovenska v rally 2019 pokračovali počas uplynulej soboty šiestym kolom. To odštartovalo trochu netradične vo Veľkom Krtíši a na štarte nemohol chýbať ani slovenský Kamiro Racing Team.

Nielen pre posádku Kamiro Racing Teamu, čiže Karla Trněného a Václava Pritzla, ale aj všetkých ostatných účastníkov bola súťaž vo Veľkom Krtíši veľkou neznámou. Dôvod bol jednoduchý. Naposledy sa v tomto meste rally súťaž zaradená do slovenských majstrovstiev konala v roku 1990, čo je už takmer tridsať rokov dozadu. A práve preto sa všetky súťažné posádky na 11. Rallye Veľký Krtíš 2019 tešili. Nehrozilo totiž, že by jazdili po notoricky známych tratiach.

Tibor Szabosi;asf-5645-5.jpg

Karel Trněný spoločne s Václavom Pritzlom a Fordom Fiesta R5 už od začiatku súťaže zaujali štvrtú priečku absolútneho poradia, pričom túto priečku okupovali počas úvodných dvoch sekcií súťaže. Pred vjazdom do servisnej zóny však už Karel hlásil poruchu servoriadenia na Forde Fiesta R5.

Tibor Szabosi;c30i7596-25.jpg

„Na poslednej rýchlostnej skúške druhej sekcie nám odišlo servoriadenie a museli sme ísť bez neho. Bolo to strašne ťažké a mňa bolia ramená ako keby som neviem čo robil. Uvidíme, či sa nám podarí servo vymeniť, ak áno, ideme ďalej,“ povedal Karel Trněný po druhej sekcii súťaže.

Michal Bobko;i0a2802.jpg

Servoriadenie sa mechanikom v tridsať minútovom servise podarilo vymeniť, žiaľ už v prvej rýchlostnej skúške z trojice, ktoré boli zahrnuté v poslednej sekcii súťaže, sa Karel s Vaškom prepadli o jednu priečku smerom dolu, čiže na piate miesto absolútneho poradia. Naspäť sa im už vrátiť nepodarilo a tak im piate miesto absolútneho poradia patrilo aj v cieli 11. Rallye Veľký Krtíš 2019.

Tibor Szabosi;c30i6680-19.jpg

„. Technika bola dnes proti nám a bohužiaľ to dnes nedopadlo úplne najlepšie. Na druhej strane musím povedať, že tie trate tu boli síce neskutočne rýchle, ale nádherné. Mne sa už konečne darilo zachádzať s Fordom Fiesta R5 ako s ozajstným závodným autom, čo je super. Žiaľ po tej poruche sme vypadli z tempa a už sme sa naspäť nevedeli vrátiť. Stalo sa, ale pocitovo sme spokojní,“ povedal Karel Trněný v cieli.

Tibor Szabosi;c30i6972-17.jpg

Posádku Kamiro Racing Teamu budeme mať možnosť sledovať na rally tratiach opäť o mesiac v Košiciach.

Miro Majláth

Pozrite si našu fotogalériu z podujatia

Tibor Szabosi;asf-6131-3.jpg

kamiro-partner-2019.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri