Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Pezinská Baba po desiatich rokoch opäť s AST PRESSKAM

Wednesday, 14. 08. 2019 - 08:57, Public relations   

Pezinská Baba po desiatich rokoch opäť s AST PRESSKAM

Preteky automobilov do vrchu na Pezinskej Babe boli v tomto roku pôvodným organizátorom zrušené. Zdalo sa, že legendárna trať, ktorá bola v minulosti mnohokrát zaradená aj do seriálu európskych majstrovstiev, ostane v roku 2019 opustená.

Tibor Szabosi;c30i0415-14.jpg

Ako sa však hovorí „nikdy nie je všetkým dňom koniec“ a tak nakoniec padlo rozhodnutie, že preteky automobilov do vrchu na Pezinskej Babe predsa len v tomto roku budú, aj keď v náhradnom termíne. Napriek faktu, že na prípravu ostávali iba štyri mesiace, čo je aj medzi bratmi naozaj málo času, organizácie pretekov sa ale ujal po dlhej, desaťročnej pauze AST PRESSKAM. Práve ľudia okolo rodiny Liedlovej už v minulosti dokázali, že ak treba, dokážu aj nemožné. A presne v tomto štýle začali pripravovať aj tohtoročné preteky, ktoré dostali názov TODOS Cena Slovenska 2019.

Tibor Szabosi;asf-4883-3.jpg

Samozrejme prvou úlohou bolo zabezpečiť všetky potrebné povolenia na usporiadanie pretekov. Po tom čo sa toto podarilo, že boli vydané Zvláštne ustanovenia k podujatiu. O pár dní neskôr bola spustená aj webová stránka www.astpresskam.sk, kde nájdete nielen spomínané dokumenty, ale aj odkaz na prihlášku, ktorú majú možnosť záujemcovia o pretekanie vyplniť na adrese http://www.sams-asn.sk/prihlaska0.php?idpr=109&xx=9481_941.

Tibor Szabosi;c30i9839-16.jpg

Pri pohľade na zaradenie podujatia, toto je zaradené do Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu, Majstrovstiev Slovenska v pretekoch historických automobilov do vrchu, Slovenského kopcového pohára, Slovenskej trofeje pretekov automobilov do vrchu pravidelnosti a voľných pretekov. Samozrejme sa bude konať o dvoj preteky, ako je to na slovenských kopcoch už dlhé roky zvykom a zároveň sa všetko bude diať podľa predpisov Slovenskej asociácie motoristického športu, pod ktorého drobnohľadom sa podujatie TODOS Cena Slovenska 2019 bude konať.

Tibor Szabosi;c30i9989-15.jpg

Veríme, že naša správa potešila nielen všetkých pretekárov, ale fanúšikov pretekov automobilov do vrchu, ktorých sa každoročne na Pezinskej Babe zúčastňovalo vždy ohromné množstvo. A rovnako tomu bude aj v tomto roku v dňoch 7. – 8.9.2019.

Miro Majláth
tlačový tajomník TODOS Cena Slovenska 2019



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri