Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Peter Hrebíček v Novej Bystrici bral poháre aj napriek poruche prevodovky

Tuesday, 16. 08. 2022 - 15:21, Miroslav Majláth   

Peter Hrebíček v Novej Bystrici bral poháre aj napriek poruche prevodovky

Predposledný pretekársky víkend seriálu Slovenský kopcový pohár 2022 sa konalo v Novej Bystrici. Peter Hrebíček tu vybojoval jedno druhé a dve tretie miesta.

 

Tibor Szabosi;asr68740-5.jpg

Trať v rámci podujatia Dynamax Yokohama Trofeo Slovakia Nová Bystrica 2022 bola pre Petra Hrebíčka, rovnako ako pre väčšinu jazdcov, úplne nová. Poslednýkrát sa na nej konali preteky automobilov do vrchu pred dlhými desiatimi rokmi. Napriek tomu Peter odviedol výbornú robotu.

Tibor Szabosi;asr68741-5.jpg

V sobotu sa Peter zoznamoval s traťou vďaka čomu postupne vylepšoval svoj dosiahnutý čas. Výsledkom bolo druhé miesto v skupine NP2, ale aj tretie celkového poradia medzi poháristami.

Tibor Szabosi;asr69092-4.jpg

„Bola to pre mňa úplne nová trať, čiže som si ju musel najskôr poriadne zapamätať. To sa podarilo, tak som postupne od jazdy k jazde zrýchľoval. Popoludní, pri prvej súťažnej jazde nás všetkých prekvapil mierny dážď, čiže tu som musel trochu ubrať. Kopec je dosť rýchly a ja som si najskôr nebol celkom istý, či to moje auto zvládne. Je totiž stavané skôr na technické trate a nie na takéto rýchle, ale ako sa ukázalo, fungovalo aj tu. A ten dážď ? Mám radšej sucho, ale musím sa naučiť aj na vodu,“ povedal po sobotňajších pretekoch Peter Hrebíček.

Tibor Szabosi;asr69283-8.jpg

V nedeľu nad Novou Bystricou vyšlo slnko a zdalo sa, že pršať nebude. To však bol omyl a priebehu obednej prestávky sa ponad Novú Bystricu prehnal krátky dážď. Trať však okrem prvých zákrut ostala suchá. Peter však už v druhom tréningu začal bojovať s vyskakujúcim piatym prevodovým stupňom. Napriek snahe mechanikov sa však na pretekoch túto poruchu nepodarilo odstrániť. Peter však bojoval aj naďalej, pričom v cieli mu patrilo tretie miesto v skupine NP2 a štvrté v celkovom hodnotení Slovenského kopcového poháru.

Tibor Szabosi;asr69854-4.jpg

„Snažili sme sa to opraviť, ale tu sa to nedá a tá päťka stále hapruje. Nechcem sa však na to vyhovárať, išiel som ako sa dalo. Hlavne že som si zajazdil, Som spokojný a ďakujem všetkým partnerom tímu, rodičom, priateľke, mechanikom za podporu. Doma nás čaká robota, keďže o tri týždne je posledné kopcové podujatie sezóny a ja by som sa ho rád zúčastnil,“ doplnil Peter Hrebíček po pretekoch v nedeľu.

Tibor Szabosi;asr69343-4.jpg

Ako už Peter spomenul, posledné podujatie tohtoročného kopcového seriálu sa bude konať pod názvom TODOS Kremnica 2022 už počas prvého septembrového víkendu v Kremnici. Veríme, že Peter Hrebíček na štarte chýbať nebude.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri