Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Peter Hrebíček ukončil svoju úvodnú sezónu na domácej trati

Tuesday, 07. 09. 2021 - 11:23, Miroslav Majláth   

Peter Hrebíček ukončil svoju úvodnú sezónu na domácej trati

V rámci reportu z pretekov automobilov do vrchu na Ostrej Lúke, ale aj v Dobšinej sme vám predstavili nového slovenského jazdca Petra Hrebíčka. Teraz sa fanúšikom ukázal opäť, na Jankovom vŕšku.

 

Tibor Szabosi

Ako sme už predtým spomínali, Petrove pretekárske ambície odštartovala práve partia organizujúca už dlhé roky preteky konajúce sa medzi obcou Uhrovec a partizánskym pamätníkom na Jankovom vŕšku. Vďaka nej, síce nie priamo na tomto kopci prvýkrát „pričuchol“ k atmosfére pretekov, ale aj vôni pretekárskeho benzínu a spálených pneumatík. Síce „iba“ v úlohe traťového komisára, ale práve tento moment rozhodol nakoniec o jeho ďalšom smerovaní. Zrazu v domácej garáži „pristálo“ pretekárske auto, nasledovalo založenie PH Motorsport Teamu a množstvo práce, kým sa Peter a Peugeot prvýkrát postavili v úlohe predjazdcov na štart pretekov.

Tibor Szabosi

„Bol to pre mňa doslova sviatok, ako keby mi Ježiško priniesol ďalšie vianočné darčeky. Po Ostrej Lúke nasledoval Dobšinský kopec, kde som mohol nasať atmosféru európskeho šampionátu. Môj tretí štart v tohtoročnej sezóne, opäť v úlohe predjazdca, bol plánovaný na mojom domácom kopci, na Jankovom vŕšku, čo sa nakoniec aj podarilo. Auto sme spoločne s chalanmi pripravovali rovnako, ako keby sme sa chystali na prvé ostré preteky. Predsa len, okolo trate bolo množstvo kamarátov, ale pozrieť sa na mňa prišla aj rodina. Všetko by bolo fajn, žiaľ ako sa hovorí, že doma nikto nie je prorokom, v sobotu som trochu „pokrčil“ predok auta. Jednoducho ma to šmyklo a ja som skončil mimo trate. Viem, aj toto je súčasť automobilových pretekov a na tohtoročnom Jankovom vŕšku bolo tých výletov mimo trať naozaj veľa, ale štve ma to. Na druhej strane musím poďakovať chalanom v depe, ktorí poriadne „zamakali“ a o druhej popoludní bolo auto už opäť v príslušnej kondícii. Samozrejme, cez zimu nás čaká ešte poriadny kus roboty, aby sme ho dostali tam, kde bolo, navyše vďaka spomínaným trom štartom na kopcoch dnes už vieme čo treba na aute doladiť aby fungovalo ešte lepšie. Všetkým za túto veľkú pomoc patrí moja veľká vďaka. Nielen partnerom PH Motoršport, ale aj mechanikom, členom ZO ZTŠČ Motorsport Bánovce nad Bebravou, ktorí ma vzali medzi seba, pričom bez ich pomoci by som tu dnes nestál a možno by som ani netušil aký dokáže byť motoristický šport nádherný,“ povedal Peter Hrebíček po absolvovaní podujatia Autopola Jankov vŕšok 2021.

Tibor Szabosi

Petra Hrebíčka teraz čaká náročná zima počas ktorej treba nielen opraviť Peugeot, ale pripraviť sa aj na získanie jazdeckej licencie SAMŠ. Ak všetko dobre pôjde, mali by sme ho od budúcoročnej sezóny sledovať na tratiach pretekov automobilov do vrchu už ako plnohodnotného pretekára.

Tibor Szabosi

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri