Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Peter Hrebíček si úspešne vyskúšal kopec v Ústí nad Orlicí

Monday, 29. 05. 2023 - 21:26, Miroslav Majláth   

Peter Hrebíček si úspešne vyskúšal kopec v Ústí nad Orlicí

PH motorsport spoločne s Petrom Hrebíčkom a vozidlom Citroën Saxo VTRS sa v tomto roku zapojili do bojov v rámci veľkých kopcových majstrovstiev Slovenska.

 

Tomáš Tichý;m52-7177.jpg

Po Slovakia Ringu, kde sa Peter Hrebíček po prvýkrát predstavil s vozidlom Citroën Saxo VTRS sa počas uplynulého víkendu znovu postavil na štart pretekov. Teraz to bolo na podujatí Ústecká21 v českom meste Ústí nad Orlicí.

Tomáš Tichý;dsc-4741-2.jpg

Nové prostredie, nová trať, takmer stovka jazdcov z viacerých krajín. Do súbojov v skupine 4, ale aj triede 4b, išiel Peter s hendikepom, keďže všetci jeho súperi trať v Ústí dobre poznali už z minulosti. Peter tu však debutoval a trať videl prvýkrát v piatok po príjazde do Ústí nad Orlicí. Všetko však bravúrne zvládol a už v sobotu bral body za tretie miesto v skupine 4, ako aj za druhé v triede 4b.

Tibor Szabosi;dsc-5270-5.jpg

„Je pravda, že som si pred odjazdom pozrel nejaké onboardy jazdcov, ktorí tu už jazdili, takže akú takú predstavu som mal. Lenže video nie je skutočnosť a tak som už v piatok poctivo piloval trať. Oplatilo sa, výsledok sa dostavil, aj keď to nebolo vôbec jednoduché. Auto sme totiž doma poriadne nastavili, všetko fungovalo a v Ústí išlo iba na tri valce. Pri hľadaní poruchy sme zistili, že pri otrasoch, ktoré pri jazde vznikajú sa jedna cievka uvoľňuje a to spôsobuje odpájanie. Aj to sme opravili a všetko už fungovalo super. Po prvej ostrej jazde som sa pripravoval na ďalšiu a vtedy som zistil, že sa nedá utiahnuť skrutka na kolese. Našťastie Zoli Lovász mal so sebou závitník, tak mi ho požičal. Len oprava trvala tak dlho, že som skoro nestihol ďalšiu jazdu. Pomohlo mi prerušenie pretekov, z dôvodu nejakej poruchy jedného z jazdcov štartujúcich predo mnou. Takže aj šťastie trochu pri mne stálo. Čo sa týka samotných pretekov a trate, organizácia je v Ústí na vysokej úrovni, no a trať, to je krása. Spodná časť je veľmi rýchla, ale vrchná mi veľmi pripomínala môj domáci Jankov vŕšok, len cesta je užšia a možno aj viac technickejšia. K tomu všetkému pekná príroda severovýchodných Čiech. Bolo to super a chcel by som za tento zážitok poďakovať všetkým partnerom VAPEZONE, NANOTECH EUROPE, RGT-Global Europe a našej rodinnej firme IMP-Technic, s.r.o.. Samozrejme veľká vďaka patrí môjmu mechanikovi Filipovi Bonaldovi, ktorý neskutočne celý víkend makal, ako aj Zolimu Lovászovi za požičanie spomínaného závitníku a samozrejme celej mojej rodine a priateľke,“ povedal po sobotňajších pretekoch Peter Hrebíček.

Tibor Szabosi;dsc0020-10.jpg

V nedeľu podujatie pokračovalo ďalším kolom. Tu rovnako Peter nezaváhal, pri jednotlivých jazdách neustále vylepšoval svoj dosahovaný čas a v cieli mu patrilo rovnaké umiestnenie ako v sobotu.

Tibor Szabosi;m52-7553-1.jpg

Fanúšikovia PH motorsport a Petra Hrebíčka v spoločnosti vozidla Citroën Saxo VTRS si túto trojicu budú môcť znovu naplno užiť už počas nadchádzajúceho víkendu v moravskom Šternberku, kde sa predstaví divákom na podujatí zaradenom okrem slovenského šampionátu aj do seriálu FIA European Hill Climb Championship 2023. Tu Petra rovnako čaká debut na novej trati.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri