Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Pecucha s Dudášovou a A Team vo Valmeze sklamal motor

Wednesday, 03. 04. 2019 - 09:27, Public relations   

Pecucha s Dudášovou a A Team vo Valmeze sklamal motor

Dva súťažné dni, dva úplne iné výsledky. Taká bolo pre posádku A Teamu, Rolanda Pecucha a Viktóriu Dudášovú úvodné podujatie tohtoročnej sezóny seriálu Majstrovstvá Slovenska v rally 2019.

Zatiaľ čo v piatok a sobotu v rámci 38. Kowax Valašskej Rally 2019 fungovalo všetko ako malo, v nedeľu sa karta obrátila a motor vozidla Lada VAZ 2107 odmietol ďalšiu poslušnosť. Poďme však pekne po poriadku a pozrime sa na to, ako Roli a Vicky absolvovali prvý súťažný deň.

Tibor Szabosi;c30i4576-15.jpg

„V priebehu prvého súťažného dňa to nebolo zlé. Absolvovali sme úplne iné trate na aké sme zo Slovenska zvyknutí, čo bolo super, nazbierali sme množstvo nových skúseností. V cieli prvého súťažného dňa nám patrilo piate miesto v triede 6, proti nám však stáli výhradne súperi jazdiaci na Peugeotoch a jeden Ford, čiže autá, ktoré sú v prvom rade mladšie a navyše majú aj podstatne vyšší výkon ako naša Lada. Navyše tu vo Valmeze boli neskutočne rýchle, ale aj technické trate, na ktorých mali naši konkurenti ďaleko väčšiu možnosť uspieť. S výsledkom sme boli spokojní, veď sme ich niektorých napriek už spomínaným nevýhodám, nechali za svojim chrbtom,“ opísal priebeh prvého súťažného dňa Roland Pecuch.

Tibor Szabosi;c30i5285-15.jpg

Po tomto potešujúcom výkone sa Roli a Vicky tešili na druhý súťažný deň, v ňom však všetko dopadlo úplne inak ako mali naplánované. Viac nám tom čo sa stalo porozprával jazdec Roland Pecuch.

Tibor Szabosi;c30i3840-12.jpg

„Na aute som v priebehu zimnej prestávky povymieňal snáď všetko, akurát motor z dôvodu nedostatku financií ostal pôvodný. Vedeli sme, že nebude fungovať donekonečna, len proste na jeho repas nebolo dosť času a pritom sme s ním absolvovali viac ako dve sezóny, či už v kopcoch, ale aj rally. Teraz nás čaká množstvo roboty a musíme sa snažiť čím skôr všetko dať dokopy, tak aby auto bolo opäť funkčné.“

Tibor Szabosi;c30i4245-15.jpg

Bolo by nespravodlivé, keby sme v tlačovej správe zabudli na posádku Jaroslav Orsák - Jindřiška Žáková. Táto dvojica spoločne s vozidlom Ford Fiesta R5 síce nebodovala do slovenských majstrovstiev, pravdou však je, že reprezentovala rovnaký A Team. Výsledkom bol deviate miesto absolútneho poradia.

Tibor Szabosi;c30i2734-15.jpg

„Pre nás je táto súťaž viac menej asi taká jednorázovka. Začali sme dobre a chceli sme si to poriadne užiť, ale štartovali sme až ako dvadsiata prvá posádka a už bolo na trati strašne veľa vyťahaného, čiže rýchlejšie sa už nedalo ísť. Žiaľ v sobotnej druhej sekcii nám auto začalo vynechávať a už to teda nebolo ono. Snažili sme sa s tým niečo urobiť, ale sem tam sa to ozvalo opäť, Myslím si, že deviate miesto absolútneho poradia nie je v konkurencii ktorá sa tu zišla úplne zlé,“ zhodnotil po súťaži Jaroslav Orsák.

Tibor Szabosi;c30i6023-15.jpg

Porucha motora vozidla Lada trochu zmenila aj plány A Teamu na najbližšie obdobie, keďže posádka Pecuch - Dudášová mala štartovať aj v rámci podujatia zaradeného do seriálu Minirally Cup 2019, už počas ďalšieho víkendu. Roliho a Vicky tak na Kopaničiarskej Rally 2019 neuvidíme, divákov však môžeme potešiť, A Team sa na tomto podujatí zúčastní. Reprezentovať ho bude súťažná posádka Peter Florek a Marek Podobník, ktorí sa predstavia s vozidlom Ford Fiesta R5. Kopaničiarska Rally 2019 štartuje už počas nadchádzajúceho piatku a soboty, čiže v termíne 5. – 6.4.2019 v Jablonke.

Tibor Szabosi;c30i5286-12.jpg

A Team, M. Majláth

Fotogaléria

Tibor Szabosi;c30i5298-15.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri