Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Patrik Dilong si užil svoje premiérové preteky

Wednesday, 05. 04. 2023 - 16:27, Miroslav Majláth   

Patrik Dilong si užil svoje premiérové preteky

Vždy začiatkom novej sezóny sa zjavia v každej disciplíne automobilového športu nejaké nové tváre. V rámci úvodného kopcového podujatia sa v tomto roku zjavil Patrik Dilong.

 

Tibor Szabosi;asf75102-3.jpg

Patrik medzi pretekármi vôbec nie je neznáma osoba. Množstvo ľudí ho pozná ako šéfa Dovato Slovakia Teamu, ktorý v minulosti reprezentoval všetkým dobre známy Stanley Korytár. Teraz, v rámci podujatia Hill Climb Race SLOVAKIA RING 2023 bolo všetko inak. Stanley manažoval Patrika, ktorý sa úplne prvýkrát posadil za volant pretekárskeho vozidla na majstrovskom podujatí.

Tibor Szabosi;asr65824-4.jpg

„Všetci vieme čo sa práve tu na Slovakia Ringu stalo počas jesenného rallycrossu. Stanley z ničoho nič odpadol (vďaka Bohu priamo pri sanitke a lekárovi) a nebyť rýchleho lekárskeho zásahu, mohlo to dopadnúť všelijako. Našťastie, dnes už je Stanley po operácii srdca a opäť začína žiť plnohodnotný bežný život. Za volant pretekárskeho auta však ešte sadnúť nesmie, to príde o pár mesiacov, a preto sme sa dohodli, že úvodné kopcové podujatie odjazdím ja. Navyše sme sa našou jazdou chceli okrem iného poďakovať aj tunajším záchranárom za urgentnú pomoc. Zároveň sme tu aj otestovali auto po zimných úpravách,“ vysvetlil ešte pred podujatím Patrik Dilong.

Tibor Szabosi;asr66185-10.jpg

Ako sme už spomínali, Patrik a to aj napriek faktu, že už dlhé roky pôsobí v pozadí motoristického športu, sa úplne prvýkrát posadil za volant vozidla Mitsubishi Lancer EVO VIII s ktorým jazdieval Stanley Korytár. A vôbec nepodal zlý výkon, keď mu v cieli oboch pretekov patrilo medzinárodne druhé miesto v skupine 3, pričom za triedu 3b v národných majstrovstvách bral dokonca víťazné poháre.

Tibor Szabosi;asf75096-3.jpg

„Bol som z tohto na začiatku dosť nervózny. Navyše som bol chorý a neskutočne ma bolel chrbát a tak sa mi ťažko sústredilo na samotnú jazdu. Ale Stanley sa zachoval ako vynikajúci coach, ktorý ma podporil  a radil mi počas pretekov. Popoludní už mi bolo podstatne lepšie. Táto disciplína je mimoriadne návyková a určite sa ešte na nejakom kopci ukážem. Obdivujem všetkých pretekárov, ktorí sa naplno venujú motoristickému športu. Moja vďaka patrí partnerom tímu, mechanikom za prípravu auta a Stanleymu za podporu,“ povedal po pretekoch vysmiaty Patrik Dilong.

Tibor Szabosi;asf75550-3.jpg

Seriál Dynamax Medzinárodné majstrovstvá Slovenska pretekov automobilov do vrchu 2023 bude pokračovať ďalším kolom koncom mesiaca apríl v rakúskom Rechbergu.

Miro Majláth

Tibor Szabosi;asr66036-3.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri