Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Patrick Schober s technickými problémami pri štarte na Hungaroringu

Wednesday, 21. 04. 2021 - 14:51, Public relations   

Patrick Schober s technickými problémami pri štarte na Hungaroringu

Minulý víkend sa uskutočnilo prvé podujatie FIA-CEZ a rakúskeho šampionátu závodných automobilov na Hungaroringu.

Premierových pretekov sezóny 2021 sa zúčastnil aj Patrick Schober so svojou Formulou 4. Zdá sa, že aj tento rok je jeho najväčším konkurentom maďarský víťaz z predchádzajúceho roka Benjamin Berta, ktorý ako miestny matador obhájil rolu favorita na Hungaroringu.

hungaroring-5.jpg

Patrick Schober: „Zdá sa, že Maďarov nemožno v Maďarsku poraziť, ale mali sme bohužiaľ aj technický hendikep“.

Hneď na začiatku bol v tíme Procar Motorsport jeden problém za druhým. Nielen na voľných tréningoch, kde sa vyskytli ťažkosti s odpružením predného krídla, ale aj v kvalifikácii kde musel Patrick Schober jazdiť bez displeja na volante.

hungaroring-1.jpg

Všetky tieto chyby boli odstránené, až na najväčší problém. Zvláštny únik oleja spôsobil to, že každá jazda mohla zapríčiniť pokazenie motora. V tíme Procar Motorsport sa pred prvými pretekmi zistilo, že táto strata oleja pochádzala z  ventilačného krytu, ktorá po malej záchytnej nádrži integrovanej v prevodovke vychádzala von cez filter a odtiaľ zhruba štvrť litra oleja bola roztečená pod krytom.

hungaroring-8.jpg

Na záchranu pretekov a potrebných bodov sa muselo preto improvizovať. Po doplnení chýbajúceho oleja bol improvizovane skonštruovaný zberný systém, aby sa znížilo znečistenie olejom. Patrick Schober mal tak za úlohu sústrediť sa viac na displej a údaje o motore a preteky jednoducho dotiahnuť do konca, aby získal body. V tomto prípade bol indikátor tlaku oleja dôležitejší, ako prenasledovanie miestneho hrdinu, ktorého by pravdepodobne v tomto okamihu neprekonal ani bez technických problémov.

hungaroring-7.jpg

Ďalšie preteky sú v Monze koncom apríla / začiatkom mája,  tiež ako súčasť Drexlerovho formulového pohára. Karty sa znova zamiešajú. Patrick Schober je optimistický a verí, že v Taliansku to bude vyzerať lepšie ako v Maďarsku. ... najprv by sa však mal nájsť problém pretlaku v motore.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri