Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Parádny výkon Melichárekovcov na Kopnej

Wednesday, 10. 05. 2023 - 18:08, Public relations   

Parádny výkon Melichárekovcov na Kopnej

Druhý štart v sezóne znamenal pre Jara a Erika Melichárekovcov druhé víťazstvo a upevnenie si vedúceho postavenia v priebežnom poradí slovenského šampionátu automobilových súťaží.

František Dušek;kopna-2023-013.jpg

Neodmysliteľnou súčasťou „Valašského kráľovstva“ sú aj slávne Slušovice, ktoré sa za predošlého režimu stali výstavnou skriňou socialistického poľnohospodárstva. Miestne JZD sa pričinilo o rozmach obce tak, že si mohli dovoliť dostihovú dráhu, futbalové mužstvo, či spoluprácu s nemeckou automobilkou Audi na vývoji legendárneho Audi Quattro! Autošport tak zostal už hlboko v DNA Slušovíc, čo každoročne dokazuje svetoznáma Barum Rally, Rallysprint Kopná, či najmladšia Rally Mikuláš. A práve Rallysprint sa tentoraz premiérovo objavil v kalendári Medzinárodných majstrovstiev Slovenska, ako druhá súťaž sezóny 2023.

Tibor Szabosi;asr60710-8.jpg

Náročnosť krásnych tratí v okolí (dnes už mesta) Slušovíc zvýšilo aj premenlivé počasie, ktoré tentoraz dôkladne preverilo všetky posádky. Na vode dostali zabrať aj miestni, ktorí tu poznajú každú zákrutu. „Predpovede hlásili prehánky a bolo len otázkou času, kedy začne pršať,“ vysvetľuje Jaro Melichárek. „Štartovalo sa na suchu, no my sme sa rozhodli nastaviť mokrý podvozok a obuť mokré pneumatiky. Vedeli sme, že ideme do rizika, no verili sme, že čoskoro začne pršať a situácia sa otočí v náš prospech. V úvodných ereskách bolo dôležité postrážiť si pneumatiky, aby sme ich nezničili ešte predtým, než príde dážď. A to sa nám podarilo. Na treťom úseku prvej sekcie konečne začalo pršať a situácia sa otočila v náš prospech.“

František Dušek;kopna-2023-001.jpg

Už po prvej sekcii sa Ford Fiesta RS WRC tímu MELICO RACING posunul v absolútnom poradí na druhé miesto a suverénne kraľoval v čele slovenského poradia MMSR. „Do druhej sekcie sme mierne upravili podvozok a striehli na príležitosť,“ pokračuje mladší z bratskej dvojice, Jaro. „Adam (Březík) mal cez tridsať sekúnd náskok. Dokonalo využil znalosť domácej trate a nemalo zmysel riskovať a snažiť sa ho dostihnúť. Kontrolovali sme svoju pozíciu a boli sme pripravení reagovať na jeho prípadné zaváhanie. Veď v rely človek nikdy nevie.“ Březík však nezaváhal a ani absolútne najrýchlejší čas bratov Melichárekovcov na piatom a šiestom úseku už výsledky nezmenili. Jaro s Erikom skončili na druhom mieste v absolútnom poradí a s veľkým náskokom zvíťazili (a brali plný počet bodov) v slovenskom majstráku.

Tibor Szabosi;asr61497-7.jpg

„Prioritou pre túto súťaž bolo získať plný počet bodov do MMSR. Samozrejme, pokúsili sme sa vyhrať aj celú súťaž, ale klobúk dolu pred výkonom Adama Březíka, ktorý nedal súperom žiadnu šancu. Gratulujeme mu,“ zhodnotil priebeh pretekov po súťaži starší z bratov, co-driver Erik. „Vzhľadom na to, že sme v úvode odštartovali v neistých, premenlivých podmienkach, tak sme boli prekvapení z toho, ako sme sa udržali v špičke. Prakticky sme udržali druhé miesto až do cieľa a myslím si, že celú súťaž môžeme hodnotiť ako dobrú. Sme spokojní s výsledkom aj s bodmi. Dobre sme si zasúťažili a užili jazdu v náročných podmienkach.“ 

František Dušek;kopna-2023-057.jpg

Po absolútnom víťazstve v úvodnom podniku sezóny na Slovakia Ringu si topoľčianska posádka bratov Melichárekovcov plný počet bodov odváža aj spoza rieky Moravy, čím si upevnila vedúce postavenie v priebežnom poradí slovenského rely šampionátu. „Body sú doma a to je to najdôležitejšie. Potešilo nás aj to, že sme nezabudli jazdiť na vode. Ďakujeme celému tímu. Auto bolo výborne pripravené a už sa tešíme na ďalší štart,“ uzatvára úspešný víkend Jaro Melichárek, ktorý bude spolu s bratom Erikom štartovať najbližšie už koncom mája na jubilejnom 50. ročníku Rally Tatry, ktorá je tretím podnikom aktuálnej slovenskej sezóny MMSR 2023.

Fotogaléria z podujatia

František Dušek;kopna-2023-091.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri