Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Pagenaud víťazom 500 míľ Indianapolis

Monday, 27. 05. 2019 - 16:19, Ľuboš Kašický   

Pagenaud víťazom 500 míľ Indianapolis

Po víťazstve v kvalifikácii vyhral francúzsky pilot tím Rogera Penskeho, Simon Pagenaud, aj v pretekoch a predlžil víťaznú sériu najslávnejšej americkej značky.


Alonsovi sme síce palce držať nemohli, no aj tak 103-tie preteky na Starej tehelni boli znova pekne napínavé. Dva týždne po víťazstve na okruhu však v strhujúcom závere dokázal znova zvíťaziť Simon Pagenaud na vozidle Dallara Chevrolet v siedmym najtesnejším rozdielom v dlhoročnej histórii najstarších pretekov a priviezol tímu Rogerovi Penskemu osemnáste víťazstvo v 500 INDY!

„Simon bol dnes neporaziteľný,“ krútil hlavou aj sám legendárny Penske. „Išiel čisto a rovnako to môžem povedať aj o jeho rivalovi Alexovi Rossim. Obaja nám predviedli strhujúce preteky, aké sa len tak nevidia.“ Pre Francúza, ktorý sa v sezóne 2016 s tímom Penske už síce radoval z celkového prvenstva v IndyCar sérii, to bolo však premiérové víťazstvo na najslávnejších pretekoch sveta. „Dnes som mal svoj deň,“ radoval sa Pagenaud. „Nemôžem si však pripisovať všetky zásluhy, lebo auto išlo fantasticky a zato musím ďakovať nielen hviezdam, ale aj skvelému tímu.“

in01-602-1.jpg

Najvážnejším súperom Pagenauda, ktorý sa týmto víťazstvom dostal o jediný bod do čela priebežného poradia sezóny 2019 pred tímového kolegu Josefa Newgardena (skončil štvrtý), bol však Alex Rossi z tímu Andretti Autosport (Dallara Honda). Pagenaud predbehol Rossiho v predposlednom kole a dokázal odraziť aj opakovaný tvrdý atak Američana v poslednom kole a zvíťazil.

in02-6191.jpg

Dôležitým momentom v týmto náročných pretekoch však bola havária piatich vozidiel 23 kôl pred koncom. Mladý Rahal sa ťukol s Bourdaisom a na trati zostalo stáť päť vozidiel (štyri už nepokračovali). Desať kôl potom visela žltá vlajka a stále bol v čele Rossi. Pri reštrte trinásť kôl pred koncom však Pagenaud zaútočil a dostal sa znova do vedenia. Rossi sa však nevzdával a tri kolá pred cieľom si zasa vedenie vzal naspäť on. Preteky dostávali grády, keď v nasledujúcom kole (dve kolá pred koncom) sa dopredu dostal zasa Pagenaud. Ten už však dokázal odraziť záverečný zmienený finiš Rossiho a zvíťazil.

in03-7200.jpg

Priebežné poradie INDYCAR série 2019 po pretekoch je: Pagenaud 250, Newgarden 249, Rossi 228, Dixon 203, Sato 203, Power 184, Hunter-Reay 157, Hinchcliffe 145, Pigot 133, Ferrucci 129...

race-results-22.jpg

Séria najpopulárnejších amerických monopostov pokračuje už tento víkend dvojkolom v Detroite.

in05-5456.jpg

in04-0299.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri