Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Ott Tänak zradil Ford a upísal sa Toyote. Mäkinen sa raduje

Wednesday, 18. 10. 2017 - 12:21, Ľuboš Kašický   

Ott Tänak zradil Ford a upísal sa Toyote. Mäkinen sa raduje

Tak sa nám pomaly začína finalizovať podoba štartového poľa WRC pre nasledujúcu sezónu. Dnes oznámila Toyota s kým si robí plány na rok 2018.

 

Krutý direkt do brady dnes dostal Malcolm Wilson, keď musel prehltnúť oficiálne oznámenie Toyoty, že mu ukradla pilota na ktorom staval svoje plány. „Nie je iný pretekár, do ktorého by som vkladal viacej nádejí," priznáva šéf M-Sportu. „Už dávno som odhalil jeho potenciál. Je veľmi rýchly a postupne sa z neho stáva komplexný pretekár. Nelúči sa mi s ním ľahko."

Copyright manufacturer;20170122273al.jpg

Ex-potápač Ott Tänak v posledných dvoch sezónach predviedol čo sa v ňom skrýva a v súčasnosti je dokonca na druhom mieste priebežného poradia MS za Ogierom! Wilson dlho veril, že by mohol udržať aj Tänaka aj Ogiera, no zázemie továrenských tímov je asi oveľa lákavejšie. Toyota dnes oficiálne oznámila, že sa jej (zatiaľ na rok) upísal 30-ročný Estónec spolu so svojim spolujazdcom Martinom Jarveojom. Naopak Wilson nemá ešte ani upísaného Ogiera, ktorého asi „naťahuje na udičku" iný tím (nie je ťažke domyslieť si ktorý).

Copyright manufacturer;2017012446al.jpg

Pre Toyotu to znamená, že sa bude lúčiť s Juha Hänninenom. Fín sa naozaj snažil, ale evidentne to nestačilo. V novej sezóne tak Toyota nastúpi v zložení Latvala, Lappi a Tänak. Novým športovým riaditeľom sa stane súčasný spolujazdec Hänninena, Kaj Lindstrom, ktorý v rokoch 2009-2011 navigoval aj Kimi Räikkonena, no najdôležitejším jeho pilotom bol Tommi Mäkinen s ktorým vyhral aj Rally Monte Carlo v roku 2002 (posledné Mäkinenove víťazstvo vo WRC).

Copyright manufacturer;tgr-0046-6.jpg

„Tešíme sa, že sme sa dohodli s Ottom," netají práve Mäkinen, ktorý je šéfom Toyoty. „Spojenie jeho mladosti, nadšenia a skúseností je dokonalým predpokladom, že zapadne do nášho tímu. Tak, ako naša Yaris WRC, tak aj Ott v tomto roku naplnil očakávania a ich spojenie bude určite veľmi silné. Chcem sa zároveň poďakovať Juhovi, ktorý urobil pre náš tím kus práce. Pomohol nám dostať sa tam, kde sme dnes a vždy ho budeme považovať za člena našej rodiny. Tiež chcem povedať, že sa teším na spoluprácu s Kajom. Blahoželám mu k novej pozícií a z našich spoločných skúseností viem, že vždy k svojim úlohám pristupoval profesionálne a bude pre tím prínosom."

Copyright manufacturer;487-jr20170013220-makinen.jpg

Toyota má teda vo svojom obsadení na nasledujúcu sezónu jasno rovnako, ako Hyundai. Uvidíme, akého prekvapenia sa ešte dočkáme od Citroenu a M-Sportu. Do konca sezóny nám zostávajú dve súťaže a potom už budeme všetci myslieť na Monte, kde sa rozbehne nový kolotoč WRC. Kde bude štartovať Ogier? Vráti sa Loeb? To budú asi najzaujímavejšie otázky nasledujúcich týždňov.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri