Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Ott Tänak nasadil trhák

Saturday, 03. 08. 2019 - 20:19, Ľuboš Kašický   

Ott Tänak nasadil trhák

Zásadným momentom dnešnej druhej etapy fínskej rely bola štrnásta rýchlostná skúška Kakaristo, počas ktorej Jari-Matti Latvala dostal defekt a Kris Meeke odlomil koleso.

 

Po prvej etape sa štyri posádky tiesnili v troch sekundách a v sobotu sme s napätím čakali, ako sa tento tesný súboj vyvinie. Zásadné momenty prišli ešte v dopoludňajšej sekcii, keď najväčší rivali Otta Tänaka urobili chybu na rovnakom mieste a Estóncovi to uľahčili. „Vlani som na tom mieste mal poznámku, že je tam kameň. Tento rok ho odstránili a ta som si poznačil, že môžem pridať. Bola to moja chyba,“ krútil hlavou Latvala po tom, keď v úzkej pravej zákrute trafil ľavým zadným kolesom iný kameň. Meniť koleso už nemalo zmysel a tak došiel s rozpáraným zadkom a nabalenou stratou.

Na rovnakom mieste štrnástej eresky odlomil koleso aj Kris Meeke a Tommi Mäkinen sa v paddocku nestačil diviť. Dva jeho „kone“ stratili dych a náplasťou mu bolo iba vyskočenie Tänaka do sedla súťaže. „Ráno som cítil tlak, no postupne to opadlo a popoludní som už bezpečne kontroloval situáciu,“ usmieval sa v cieli etapy Estónec, ktorý vyhral na troch úsekoch a vyrovnaným výkonom si vybudoval štvrť minútový náskok.

ap-21-news.jpg

Kým sa Latvala spamätával z defektu, tak na druhé miesto vyskočil Esapekka Lappi (citroen) a ešte aj pred zajtrajšou treťou etapou sú jeho šance na víťazstvo stále veľké. „Záver dňa nám celkom vyšiel. Naša šanca stále žuje,“ konštatoval pilot továrenského Citroenu.

ap-22111-lappi.jpg

Zaujímavá situácia je okolo zvyšných favoritov na majstrovský titul. Thierry Neuville (hyundai) sa včera šťažoval na zlé nastavenie a dnes tvrdil, že má niečo zo zadným zavesením. Výsledkom je len utrápený nocľah na siedmom mieste so stratou osemdesiat sekúnd! No o nič lepšie nie je ani Sebastien Ogier, ktorý začal rozhlasovať, že po nasledujúcej sezóne asi skončí kariéru pretekára. A dnes podľa toho aj jazdil. Francúz sa motal okolo piateho miesta a tvrdil, že mu v noci bolo zle a je hrozne unavený a nesústredený. Minútová strata a piate miesto v takej situácii však nie je najhoršie.

ap-2145-kalle.jpg

Vo WRC2 Kalle Rovanperä (škoda) zvyšuje svoj náskok po tom, čo jeho priamy súper Loubet vyletel v závere etapy z trate a na druhé miesto poskočil Rus Gryazin (škoda). Tretí je Jari Huttunen s Hyundaiom i20 R5.

V nedeľu pokračuje fínska súťaž záverečnou štvoricou rýchlostných skúšok. Cieľ je okolo druhej hodiny nášho času.

Poradie po druhej etape fínskej súťaže 2019:
1. Ott Tänak / Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC) 2:08:49.4
2. Esapekka Lappi / Janne Ferme (Citroen C3 WRC) +16.4
3. Jari-Matti Latvala / Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC) +28.8
4. Andreas Mikkelsen / Anders Jaeger (Hyundai i20 Coupe WRC) +50.5
5. Sébastien Ogier / Julien Ingrassia (Citroen C3 WRC) +53.1
6. Craig Breen / Paul Nagle (Hyundai i20 Coupe WRC) +59.1
7. Thierry Neuville / Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) +1:19.3
8. Teemu Suninen / Jarmo Lehtinen (Ford Fiesta WRC) +2:05.3
9. Gus Greensmith / Elliott Edmondson (Ford Fiesta WRC) +4:09.7
...



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri