Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Opustil nás Peter Ruisl (19. 1. 1956 – 3. 6. 2019)

Tuesday, 04. 06. 2019 - 18:19, Ľuboš Kašický   

Opustil nás Peter Ruisl (19. 1. 1956 – 3. 6. 2019)

Krutá smrť nepozná zľutovanie. Len pred pár dňami sme dávali posledné zbohom rakúskej legende automobilového športu a začiatkom týždňa nás zasiahla ďalšia smutná správa.

 

Vo veku 63 rokov nás nečakane po krátkej a ťažkej chorobe opustil Nitran Peter Ruisl. Človek, ktorý mal k Dobšinej a Dobšinčanom veľmi blízko. Na Dobšinskom kopci odjazdil množstvo nádherných pretekov v ktorých zakaždým bojoval so špičkou o tie najvyššie priečky. A hoci sa mu ani raz nepodarilo dočiahnuť na absolútne prvenstvo, tak body z Dobšinej boli vždy cenné a pomohli mu k pätnástim titulom absolútneho majstra Slovenska a tiež k dvom titulom majstra Zóny Strednej Európy v skupine E a jednému v skupine CN.

img-5453-1.jpg

Peter Ruisl mal však k Dobšinej blízko aj po skončení aktívnej kariéry a vždy sa k nám rád vracal. A my sme ho vždy veľmi radi videli. Napokon, takto sa o svojom vzťahu k Dobšinej vyznal, keď sme pripravovali publikáciu k nášmu tridsiatemu výročiu. „Dobšiná je pre mňa srdcová záležitosť. Krásne prostredie, výborní ľudia, excelentná trať a dobrý usporiadateľ. Dodnes tu mám veľa priateľov a fanúšikov, s ktorými sa stretávam v osobnom aj pracovnom živote. Snažím sa organizátorom pomôcť v rámci svojich možností. Som rád, že po Alpsko-Dunajskom pohári, zónových podujatiach sa Dobšiná dostala až na vrchol kopcového šampionátu – do seriálu Majstrovstiev Európy. Myslím, že spolu s Pepínom Krečmerom sme tomu dosť pomohli.“

ruisl-cmyk.jpg

Peter, vždy sme si vážili čo si pre nás urobil. Vážili sme si ťa a vždy budeme preto, aký si bol fantastický človek a športovec telom aj dušou oddaný nášmu krásnemu športu. Navždy zostaneš nielen v našich spomienkach, ale aj našich srdciach. Odpočívaj v pokoji.

R.I.P.
Dobšinčania a Autoklub EHC Dobšinský kopec

baba-2002-440-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri