Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Oliver Solberg bude podporovaný tímom ŠKODA MOTORSPORT

Wednesday, 29. 01. 2020 - 15:20, Ľuboš Kašický   

Oliver Solberg bude podporovaný tímom ŠKODA MOTORSPORT

Ako sa bude dariť mladému talentovanému synovi legendárneho Pettera Solberga s podporou českého továrenského tímu? Spolupráca začína už na nadchádzajúcej švédskej súťaži.

 

Po svojej najúspešnejšej sezóne v histórii automobilového športu sa továrenský tím ŠKODA MOTORSPORT rozhodol minimálne na rok stiahnuť zo seriálu Majstrovstiev sveta. Tím však oznámil, že sa bude zameriavať na podporu zákazníckych tímov a podporí aj výchovu mladých talentovaných pretekárov. Dnes tím oficiálne oznámil, že v roku 2020 bude podporovať mladú švédsko-írsku posádku Oliver Solberg a Aaron Johnstone, ktorá bude jazdiť na vozidle ŠKODA FABIA Rally2 evo (čo je nové označenie pre model ŠKODA FABIA R5 evo v kategórii WRC3).

low-sp-10129.jpg

Oliver Solberg je synom mimoriadne populárneho majstra sveta WRC z roku 2020, Pettera Solberga, a vlani ešte ako sedemnásťročný dokázal vyhrať podnik Majstrovstiev Európy v Lotyšsku! V šampionáte Majstrovstiev sveta debutoval v závere vlaňajšej sezóny už ako osemnásť, a druhý štart si pripísal pred pár dňami na práve skončenej Rallye Monte Carlo. V oboch prípadoch dokazoval svoju rýchlosť aj potenciál.

„V roku 2020 sa chceme viacej zamerať na zákaznícke tímy a podporu mladých talentovaných pretekárov. Preto sme radi, že tento rok môžeme spolupracovať v kategórii WRC3 s mladým Oliverom Solbergom a jeho tímom. Oliver už svoju rýchlosť predviedol a teraz bude zaujímavé sledovať jeho zlepšovanie v priebehu sezóny,“ prezradil očakávania šéf továrenského tímu ŠKODA MOTORSPORT, Michal Hrabánek.

low-sp-128.jpg

Mladá posádka Solberg – Johnstone vyštartuje prvýkrát na vozidle ŠKODA FABIA Rally2 evo, v kategórii WRC3 (to je od tejto sezóny nová kategória pre súkromné tímy jazdiace s technikou triedy RC2), už o pár dní na tradičnej zimnej švédskej rely (13. – 16.februára). „Pre mňa je to veľká škola a už sa na to veľmi teším,“ raduje sa mladá švédska nádej. „Je to super, že moja premiéra na vozidle ŠKODA FABIA Rally2 evo príde práve v domácej švédskej súťaži.“ Solberg bude štartovať s číslom 29 a určite bude pod drobnohľadom nielen Škody, ale tiež všetkých Švédov a fanúšikov jeho slávneho otca.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri