Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Ogier vyhral Turecko, Tänak berie body za Power Stage

Sunday, 15. 09. 2019 - 20:00, Ľuboš Kašický   

Ogier vyhral Turecko, Tänak berie body za Power Stage

Záverečná etapa jedenásteho podniku svetového rely šampionátu už nepriniesla v boji o víťazstvo žiadne prekvapenie. Citroen udržal pozície aj dnes.

 

Presne tak, ako to včera prejudikoval Esapekka Lappi, keď povedal, že Ogier potrebuje body do súboja o titul a on mu bude kryť chrbát. Francúz dnes iba kontroloval svoju pozíciu a snažil sa vyhnúť všetkým problémom. Dokonca si dával pozor aj v súboji o extra body v Power Stage, kde skončil až tretí za svojimi úhlavnými rivalmi Tänakom (toyota) a Neuvillom (hyundai). „Potrebovali sme zvíťaziť,“ radoval sa v cieli Sebastien Ogier. „Keď sme prichádzali do Turecka, tak sme vedeli, že stať sa môže čokoľvek. Je to veľmi zradná súťaž. Som naozaj rád, že sa nám ju podarilo vyhrať. Teraz sa musíme snažiť udržať výkonnosť aj do záverečných súťaží,“ postrašil súperov úradujúci šampión, ktorý niečo podobné predviedol už vlani.

ci14-1.jpg

Napriek víťazstvu sa Francúz z francúzskeho tímu posunul iba na druhé miesto v priebežnom poradí šampionátu, keď stále na lídra Tänaka stráca sedemnásť bodov. Tri súťaže pred koncom sezóny to však nič neznamená. Estónec pre problémy s motorom včera dokonca z etapy odstúpil a tak sa dnes snažil minimalizovať škody ako sa dalo. Satisfakciou mu bolo aspoň najviac bodov za víťazstvo v Power Stage. „Dnes sme nemali čo stratiť. Body z Power Stage nás však potešili. Včerajšok bol frustrujúci, no teraz ešte viac pridáme. Stále tvrdo makáme a som si istý, že tím vydá zo seba všetko. Do konca zostávajú tri súťaže a aj ostatní zatlačia na maximum,“ zhodnotil situáciu Ott Tänak, ktorý ešte stále neprehrýzol sobotňajší technický výpadok.

Česť tímu Hyundai Motorsport zachraňoval predsa Andreas Mikkelsen. Ani dnes nepustil pred seba dobiedzajúceho Teemu Suninena (M-Sport) a zaslúžene si polepšil aj v šampionáte, kde sa posunul na štvrté miesto. „Bola to pre nás dobrá súťaž,“ usmieval sa Mikkelsen. „Som skutočne rád, že som späť na pódiu. Sústredili sme sa udržať tempo a vyhnúť sa problémom. Silní sme boli vždy pri prvom prejazde, no pri druhom to bolo slabšie. Na to sa musíme pozrieť. Celkovo sme však spokojní s výsledkom a bodmi. To je najdôležtejšie,“ dodal Nór.

ci15.jpg

Najhoršie z trojice kandidátov na titul došiel Thierry Neuville (hyundai). „Pre nás sa to skončilo v sobotu dopoludnia. Nabrali sme štyri minúty a mohli sme si ísť už svoje tempo. Sústredili sme sa preto na body v Power Stage. Dali sme do toho všetko. Na tento víkend teraz musíme rýchlo zabudnúť. Máme ešte tri súťaže pred sebou a uvidíme, čo všetko sa ešte stane,“ povedal Belgičan.

hy06-4.jpg

V kategórii WRC2 nakoniec zvíťazil Gus Greensmiths s Fiestou R5 tímu M-Sport, ktorý ťažil z víkendových problémov továrenského tímu Škoda Motorsport. Kopecký aj Rovanpera dnes napravovali, čo sa napraviť dalo a Kopecký dokázal preskočiť aj Kajetanowicza a skončil o dve desatiny sekundy druhý v triede RC2 absolútne. Greensmith teda vyhral WRC2 PRO pred Kopeckým. Vo WRC2 súkromníkov bol najrýchlejší Kajetanowicz. „Nie je to výsledok, ktorý sme plánovali. Nevyhrali sme kvôli problémom s pneumatikami,“ hundral šéf českého továrenského tímu, Michal Hrabánek. „Získali sme však cenné body do Pohára konštruktérov a spokojní môžeme byť aj s tým, že aj v tak náročných podmienkach naše autá potvrdili svoju spoľahlivosť.“

toy06-3.jpg

Po tureckej súťaži už v kalendári WRC 2019 ostávajú iba tri podniky. Najbližším je súťaž vo Walese, ktorá sa ide už začiatkom októbra.

dsc-5490-1.jpg

Konečné výsledky tureckej rely 2019:
1. Sébastien Ogier/Julien Ingrassia (Citroën C3 WRC) 3h50m12.1s
2. Esapekka Lappi/Janne Ferm (Citroën C3 WRC) +34.7s
3. Andreas Mikkelsen/Anders Jaeger-Amland (Hyundai i20 Coupe WRC) +1m04.5s
4. Teemu Suninen/Jarmo Lehtinen (Ford Fiesta WRC) +1m35.1s
5. Dani Sordo/Carlos del Barrio (Hyundai i20 Coupe WRC) +2m25.9s
6. Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC) +2m59.1s
7. Kris Meeke/Seb Marshall (Toyota Yaris WRC) +3m53.3s
8. Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) +5m34.8s
9. Pontus Tidemand/Ola Fløene (Ford Fiesta WRC) +7m22.9s
10. Gus Greensmith/Elliott Edmondson (Ford Fiesta R5 MkII) +15m18.7s
11. Jan Kopecký/Pavel Dresler (Škoda Fabia R5 evo) + 15m48,1s
12. Kajto kajetanowicz/Szczepaniak (Škoda Fabia R5) + 15m48,3s
...
16 Ott Tänak/Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC) +39m10.2s

Pozrite si priebežné poradie šampionátu WRC po jedenástich súťažiach sezóny 2019.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri