Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Ogier stále váha, či pokračovať, alebo skončiť!!!

Thursday, 02. 11. 2017 - 13:41, Ľuboš Kašický   

Ogier stále váha, či pokračovať, alebo skončiť!!!

V nedeľu získal Sebastien Ogier piaty titul v rade a stále nie je jasné, kde bude jazdiť v nasledujúcej sezóne. Sú jeho úvahy o odchode trhovou špekuláciou, či to myslí naozaj vážne?


„Pred rokom sme urobili rozhodnutie, ktoré sa považovalo za rizikové. Rozhodli sme sa pre spoluprácu s Malcolmom a výzvu sme prijali. Dnes sme v tejto výzve úspešní a dokázali sme, že to bola správna voľba," povedal v nedeľu po súťaži vo Walese Seb Ogier (33), ktorého piaty titul evidentne dojal.

Copyright manufacturer;2017013622n.jpg

Po narodení syna sa nám Ogier začal meniť. Stáva sa z neho rodinne založený muž, ktorý sa nevie dočkať, kedy skončí víkend a odíde za rodinou do svojho domu na brehu ženevského jazera. „Radujem sa z každej minúty strávenej so synom a manželkou, samozrejme, že človek potom vidí život inak. Lenže potom príde víkend, ako tento a to je tiež úžasná zábava. Mám radosť z jazdy, mám najrýchlejšie auto vo WRC vôbec... Vždy beriem do úvahy veľa vecí týkajúce sa pretekania aj môjho súkromného života a nie je ľahké sa rozhodovať. Budem úprimný, ani teraz ešte nie som rozhodnutý," tvrdí Sebastien Ogier.

Copyright manufacturer;20170131777al.jpg

Po odchode tímu Volkswagen podpísal Francúz iba ročnú zmluvu s tímom M-Sport. Počas sezóny následne dokázal, že jeho tituly neboli iba úspechom auta VW. Vo Fínsku však prišiel asi zlom vo vnímaní. Najprv ťažká havária počas testov a následne hneď v prvej etape na štvrtej ereske vrazil do stromu a spolujazdec Ingrassia skončil s otrasom mozgu v nemocnici. Začal premýšľať o odchode vtedy?

Copyright manufacturer;2017013625n.jpg

„Takýto moment vás prinúti začať premýšľať o riziku, ktoré na seba beriete. Nič sa nedalo urobiť. Bola to jednoducho smola. Balvan na ceste, rýchla zákruta a havária. Nedalo sa jej zabrániť," zamýšľa sa Ogier. To, že stále nemá podpísanú (pripravenú) zmluvu ani na začiatku novembra, však o niečom napovedá.

Copyright manufacturer;2017013618n.jpg

Malcolm Wilson netají, že má záujem o pokračovaní spolupráce. Z jeho strany teda problém nie je. Ogier je navyše s autom spokojný a získal ďalší titul. Áno, špekuluje sa ešte o „tanečkoch" s Citroenom, či Hyundaiom, no ak sa nad tým zamyslíme, tak aj sami dospejeme k názoru, že vyzerajú dosť nereálne. Veď Hyundai má plný dom upísaných kvalitných pilotov a Citroen nebol práve najprajnejším miestom k Ogierovi. Navyše francúzske šípky sa stále trápia a nemôžu mu garantovať víťazné auto. O prípadnej spolupráci s Loebom ani nehovoriac, keďže tí dvaja sa veľmi nemusia. Ostane teda Ogier u Wilsona, alebo sa upíše na plný úväzok svoje manželke Andree?

Copyright manufacturer;20170131767al.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri