Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Ogier si v Mexiku upevnil vedenie

Sunday, 10. 03. 2019 - 07:30, Ľuboš Kašický   

Ogier si v Mexiku upevnil vedenie

Sobotňajšia druhá etapa mexickej rely začala trochu divoko. Popoludňajšia sekcia už však všetko vrátila do predpokladaného normálu. Čítajte ďalej...

 


Hneď na prvej rýchlostnej skúške sa v závere úseku z trate zošmykol Esapekka Lappi a jeho citroen zostal stáť nebezpečne na ceste. Za ním jazdiacim autám museli vyvesiť červenú vlajku, čo vlastne zachránilo Lappiho kolegu, Sebastiena Ogiera. Francúz totiž dostal defekt a stratil by oveľa viac, než koľko mu napokon pridelili v náhradnom vypočítanom čase usporiadatelia. Napriek tomu sa však do čela priebežného poradia vyšplhal Kris Meeke na toyote.

Ír sa však z vedenia dlho neradoval. Vzápätí nasledoval najdlhší úsek etapy, 32-kilometrový Otates, kde Ogier pritlačil a Meeke poškodil koleso. „Do konca prvej sekcie zostávalo stále veľa kilometrov a my sme už nemali rezervu. Museli sme ísť opatrne,“ pripomínal Ogier, ktorý použil rezervné koleso už na prvom úseku. Skúsený Francúz však ukázal svoju veľkosť a nielenže došiel po divokej prvej sekcii do servisu, ale ešte si aj vedenie upevnil.

ap-ogier.jpg

Popoludní sa v druhej sekcii konečne zobudil aj Ott Tänak a dvoma víťazstvami si polepšil čas na priebežnej tretej priečke, kam mu pomohol chybujúci Meeke. Strata na Ogiera, ktorý si pozíciu už kontroloval, zostala stále cca tridsať sekúnd a do finálnej nedeľňajšej časti už veľa nádejí na víťazstvo neostáva. „Snažíme sa, ale viac sme dnes nedokázali stiahnuť,“ sklamane priznáva ambiciózny Estónec.

Copyright manufacturer;wrc-2019-rd3-027.jpg

Ešte horšie ako Tänak je však na tom Thierry Neuville (hyundai). Belgičan v piatok niečo stratil pomalým defektom a na rýchlej trati sa ani v sobotu nedokázal príliš priblížiť lídrom. „Vyrážali sme na trať ako tretí, čo nám príliš nepomohlo,“ vraví Neuville. „Dnes to však bolo rýchlejšie, ako včera. Povrch bol tvrdší, no viac sa aj šmýkalo. Auto je dobre nastavené a snažili sme sa vyťažiť čo najviac. Dávali sme si však pozor na defekty. V nedeľu zostávajú ešte tri merané úseky a tak uvidíme, čo sa dá ešte zachrániť.“ Belgický pilot Hyundai Motorsportu nocuje síce na štvrtom mieste, no viac, ako minútová strata mu už veľa nádejí nedáva. Zostáva tak odkázaný na chyby súperov pred ním.

Copyright manufacturer;wrc-2019-rd3-011.jpg

Divočinou znova nesklamal Kris Meeke. Tento chlapík sa jednoducho už nezmení. Ír je naozaj mimoriadne rýchly, no na druhej strane dokáže všetko ľahko zahodiť neustále sa opakujúcimi chybami. Aj preto z prvého miesta, kde sa ocitol v úvode druhej etapy, sa postupne prepadol na piate miesto s obrovskou stratou 4,5 minúty! Neospravedlnia ho ani technické problémy, lebo si ich svojou agresívnou jazdou vyrobil sám. Škoda!

Copyright manufacturer;al-201903834.jpg

Na druhej strane musíme pochváliť veľmi statočne sa držiaceho Elfyna Evansa (ford), ktorý si aj po druhej etape udržal priebežné druhé miesto. Pravdou je, že jeho náskok na Tänaka sa výrazne scvrkol, no Walesan sa nevzdáva. „Nešli sme zle, no som sklamaný, že som nedokázal udržať väčší náskok pred Ottom. V nedeľu to bude tesné. Som však presvedčený o tom, že ak naďalej pôjdeme rozumne, tak sa nám podarí udržať si druhé miesto,“ neskrýva odhodlanie 30-ročný pilot M-Sportu.

Copyright manufacturer;2019mexico-fd-073.jpg

Ako to už na mexickej súťaži býva, tak nám na trati už nezostalo veľa áut (pätnásť), no aj na záverečných troch úsekoch sa ešte môže toho veľa udiať. Aj napriek posunu času dnes stihneme spoznať víťazov, pretože posledná tretia etapa štartuje v Mexiku o 16-tej nášho času a Power Stage sa končí niečo po 20-tej hodine nášho času. Treba si však povedať, že stále je to spolu 60 ostrých kilometrov a môže to byť ešte zaujímavé. Nezabudnite na nás. Záverečný report vám prinesieme medzi 21-22 hodinou.

Priebežné poradie po 2.etape mexickej rely 2019:
1. Sébastien Ogier / Julien Ingrassia (Citroen C3 WRC) 2:57:21.4s
2. Elfyn Evans / Scott Martin (Ford Fiesta WRC) +27.0s
3. Ott Tänak/Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC) +29.2s
4. Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) +1m15.7s
5. Kris Meeke/Seb Marshall (Toyota Yaris WRC) +4m37.1s
6. Benito Guerra/Jaime Zapata (Skoda Fabia R5) +12m06.0s
7. Marco Bulacia Wilkinson/Fabian Cretu (Skoda Fabia R5) +15m39.6s
8. Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC) +17m32.4s
9. Ricardo Trivino/Marc Marti (Skoda Fabia R5) +21m59.6s
10. Dani Sordo/Carlos del Barrio (Hyundai i20 Coupe WRC) +21m59.7s
...

ap-1tanak.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri