Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Ogier nerieši odchod Tänaka a začal už testy s Toyotou

Monday, 09. 12. 2019 - 20:20, Ľuboš Kašický   

Ogier nerieši odchod Tänaka a začal už testy s Toyotou

Francúz sa pripojil k tímu Toyota, ktorý už od minulého týždňa testuje v príprave na januárovú rely v Monte Carle. Vyjadril sa aj k odchodu Otta Tänaka.

 

„Tommi Mäkkinen bol mojim detským hrdinom a možnosť pracovať s ním je pre mňa splnením sna,“ priznáva šesťnásobný majster sveta. „Monte Carlo a jeho červené Mitsubishi je pre mňa prvou spomienkou na kontakt s rely. S Toyotou sme sa teraz dohodli na ročnej zmluve, čo je v súlade s mojim rozhodnutím skončiť po sezóne 2020 aktívnu činnosť. Som bojovník a budem sa snažiť víťaziť aj s týmto autom a zabojovať o titul s treťou automobilkou. To je všetko, čo k tomu dnes môžem povedať.“

49182464211-adee6fec40-k.jpg

Samozrejme, že reč prišla aj na odchod čerstvého majstra sveta Otta Tänaka, ktorý prekvapivo odišiel ku konkurencii v Hyundai. „Áno, aj mňa to prekvapilo,“ netajil Ogier. „Rozprával som sa s ním o tom, no neriešim jeho dôvody na odchod.“ Neoficiálne sa pritom povráva, že Tänak sa nedohodol na podmienkach predlženia spolupráce. Pre šport je to na jednej strane dobre, lebo sa pomiešali „škatule“, no na druhej strane by možno jeho zotrvaním v toyote nedošlo k odchodu Citroenu (ak by tam zostal Ogier ešte rok).

Copyright manufacturer;wrc-2019-rd6-257.jpg

Továrenský tím Toyoty sa už minulý týždeň stretol v novej zostave a vo francúzskych Alpách už testuje naplno v príprave na úvodný podnik sezóny 2020 v Monte Carle. Ešte v stredu minulý týždeň otvoril testy 19-ročný Kalle Rovanpera. Od piatku ho zasa na vystriedal Elfyn Evans a v nedeľu sa k tímu pridal Sebastien Ogier. Posledný, kto dostane príležitosť je Katsuta Takamoto, ktorý nastúpi do kokpitu po Francúzovi.

Copyright manufacturer;2124371-bhbgwyky7u.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri