Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Odložilík sa posunul priebežne na tretie miesto

Tuesday, 24. 09. 2019 - 08:08, Ľuboš Kašický   

Odložilík sa posunul priebežne na tretie miesto

Hneď tri posádky SK DER RALLY TEAM-u vyštartovali do predposledného podniku slovenského rely šampionátu vo Veľkom Krtíši.

 

Tibor Szabosi;asf-6053-6.jpg

Automobilová súťaž sa na juh Slovenska vrátila po mnohých rokoch a pre všetkých bola veľkou neznámou. Očakávali sa rýchle trate, kde mohla rozhodnúť každá drobná chyba, či technický problém. Žiaľ, jedna z týchto udalostí stretla hneď v úvodnej rýchlostnej skúške aj lídra tímu, Romana Odložilíka (Škoda Fabia R5). „Na prvej ereske sme zničili koleso vďaka kameňu, ktorý nám tam vletel. Vyzulo nám to pneumatiku a stratili sme viac ako päťdesiat sekúnd, čo ovplyvnilo celý zvyšok súťaže,“ vysvetľoval Roman Odložilík, navigovaný Martinom Turečekom. Česká posádka začala následne stratu sťahovať a nakoniec tesne skončila na nevďačnom štvrtom mieste.

Tibor Szabosi;c30i6598-20.jpg

„Chýbali nám necelé dve sekundy, ktoré sme stratili na poslednom úseku. Trafili sme tam nejakú dieru a uletel nám blatník. To nás stálo bronzovú pozíciu,“ dokončil Roman, ktorý celú súťaž išiel vo výbornom tempe. Potvrdil tým nielen svoju výkonnosť, ale aj slová, ktorými sa pochvalne vyjadroval o celej súťaži. „Mimo prvý úsek, kde chýbali „anticuty“ a bolo to dosť nebezpečne, tak to bola veľmi krásna trať. Dúfam, že sa sem ešte vrátime,“ zakončil Odložilík, ktorý sa aj vďaka štvrtému miestu už posunul priebežne na tretiu priečku v absolútnom poradí MSR 2019.

Michal Bobko;i0a1477.jpg

Pokiaľ Roman Odložilík štartoval v Triede 2, tak ďalší pilot tímu, Dominik Benček (s Radom Plichtom) súťažil v druhej najsilnejšej Triede 3. Prešovčan po svojich dvoch úspešných premiérových štartoch v Prešove a Trebišove znova veril v pekný výsledok, ale tentoraz bolo proti jeho Mitsubishi Lancer Evo IX. „Už v prvej sekcii nám vynechával motor. Opravili sme to, no potom som na RS4 chytil defekt a v závere nás úplne zradila prevodovka,“ posťažoval si mladý nádejný pretekár. Benček sa dlho držal na treťom mieste vo svojej triede a pravdepodobne by si zaslúžené body doviezol aj zo svojho tretieho štartu v MSR, no na predposlednom úseku nemohol zaradiť žiadny rýchlostný stupeň a musel odstúpiť.

Tibor Szabosi;asf-5595-2.jpg

Treťou posádkou štartujúcou vo Veľkom Krtíši za SK DER RALLY TEAM bola skúsená posádka Jožo Béreš a Vojto Bačinský. V triede HK2 jazdili s nádherným Fordom Sierra Cosworth a mali našliapnuté na víťazstvo. „Pre problémy s palivom sme stáli na tretej rýchlostnej skúške a stratili sme asi päť minút. Na nasledujúcom štvrtom úseku nám potom vypovedal alternátor a museli sme zo súťaže odstúpiť,“ nepotešil svojich fanúšikov ani dvojnásobný ex-majster Slovenska Jožo Béreš starší.

Tibor Szabosi;c30i7133-18.jpg

Napriek tomu, že tentoraz cieľ vo Veľkom Krtíši videla iba jedna z troch štartujúcich posádok SK DER RALLY TEAMU, tak všetky tri posádky sa zhodli, že to bola pekná súťaž a je dobre, že sa vrátila do kalendára Majstrovstiev Slovenska. Tie pokračujú následne záverečným tohtoročným podujatím v Košiciach (18.-20.októbra). Ešte predtým však bude Dominik Benček štartovať na poslednom podujatí sezóny v sérii Profituning Cupu, kde bojuje o najvyššie priečky. Ten je na programe prvý októbrový víkend v Ruskove pri Košiciach.

Tibor Szabosi;c30i8402-20.jpg

 

Pozrite si galériu tímu z Veľkého Krtíša.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri