Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Nádherná "beštia" - nový športový koncept Toyoty

Friday, 12. 01. 2018 - 17:30, Ľuboš Kašický   

Nádherná

Zatiaľ, čo autošportový svet sa tento víkend zliezol do Birminghamu, tak v Japonsku majú vlastný automobilový sviatok - Autosalón Tokyo 2018. A hviezdou je samozrejme Toyota.


Tokijský autosalón je iba trojdňový, no hneď počas prvého dňa nás svojim novým športovým konceptom potešila Toyota. Tá po odchode Audi aj Porsche má teraz jasnú dominanciu vo vytrvalostných špeciáloch a o hlavné slovo sa hlási aj v majstrovstvách sveta v rely. Toto je však niečo výnimočné. Toto musíte vidieť.

gr04.jpg

„Skôr, než začnete vyvíjať nové športové vozidlo, tak sa snažíte premyslieť, ako začleniť získané know-how z pretekov do produkčných vozidiel," vysvetľoval v Tokyu prezident Gazoo Racing Company, Shigeki Tomayama. „Toto je východiskom a výzvou Toyoty pri vývoji športových vozidiel. GR Super Sport Concept je toho výsledkom."

gr02.jpg

Nádherne nadupané nové super auto z Toyoty je postavené na základoch pretekárskeho špeciálu TS050 Hybrid s ktorým značka preteká v MS špeciálov (WEC). Pulz dvíhajúce krivky nádhernej „beštie" umocňuje 2,4 litrový šesťvalec s dvojitým turbom a Hybrid Systémom THS-R, ktorý dosahuje výkon 735 kW/1000k! Japonci pripravujú toto krásavca do výroby v limitovanej edícii a predávať ho začnú vraj v apríli 2018. Auto vyzerá naozaj nádherne a ta si ho aspoň takto spolu vychutnajme.

gr05.jpg

gr01.jpg

gr03.jpg

gr06.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri