Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Nový čerstvý look Fiesty pre WRC3

Friday, 08. 12. 2017 - 10:00, Ľuboš Kašický   

Nový čerstvý look Fiesty pre WRC3

Poľská pobočka M-Sportu bude pripravovať autá pre súťažiacich vo WRC3. uvidíme v nej aj niektorú zo slovenských posádok?


My už vieme, že v nasledujúcom období bude novou technikou pre juniorský šampionát v rely znova Ford Fiesta, ktorá po troch rokoch nahrádza doterajší Citroen DS3. Autá bude pripravovať poľská pobočka M-Sportu v Krakowe, ktorá počas tohto týždňa predstavila štrnástim záujemcom s jedenástich krajín vo svojej centrále auto na novú sezónu.

jwrc01.jpg

„Stretnutie v Krakowe a predstavenie auta dáva štartovú čiaru novej sezóne. Základná verzia livreje je vo farbách našich partnerov a bude základom pre identifikáciu našich vozidiel. Zároveň dáva veľký priestor pre dotvorenie livreje jednotlivými posádkami. Štrnásť záujemcov, ktorých sme dnes privítali v Krakowe je dobrým základom pre úspešnú sezónu, kde sa bude súťažiť o jednu z najprestížnejších cien v rely," vraví Maciej Woda, manažér pre JWRC.

jwrc02.jpg

Nuž a my len dodajme, že juniorka sa jazdí od roku 2001 a prvým šampiónom sa stal Seb Loeb ešte s Citroenom Saxo. Z našich sa najprv v sezónach 2006 a 2007 blysol v JWRC Ďodi Béreš, ktorého najlepším umiestnením bolo druhé miesto vo francúzskej rely 2007 a celkovo štvrté v juniorských majstrovstvách sveta.

Copyright manufacturer;02-jwrc2014poland.jpg

O niekoľko rokov neskôr vstúpil do juniorky aj ďalší Východniar. Martin Koči odjazdil 19 súťaží a dve z nich vyhral. V celkovom poradí šampionátu sa mu podarilo získať bronz v sezóne 2014 a titul vicemajstra v sezóne 2016. Verme, že to nebola posledná účasť Slováka v juniorke a onedlho tieto štatistiky rozšíri niektorá ďalšia slovenská posádka.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri