Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Nová „dakarská“ zbraň pre Loeba

Wednesday, 05. 07. 2017 - 11:00, Ľuboš Kašický   

Nová „dakarská“ zbraň pre Loeba

Už siedmeho júla štartuje Silk Way Rally na ktorej Peugeot Sport nasadzuje Sebastiena Loeba s novým Peugeotom 3008DKR Maxi, ktorý továrenský tím nasadí v nasledujúcom dakarskom šialenstve, štartujúcom v januári 2018.


Po dvoch víťazstvách Peterhansela v ostatných dvoch ročníkoch dakarskej rely chce Peugeot čistý hetrik a tak už teraz začína pripravovať nový model, ktorý je o 20 cm širší, má nový upravený podvozok a upravený prenos na hnací hriadeľ. Výsledkom je stabilita a lepšia dynamika auta, čo by sa malo odraziť na vyššom výkone.

Silk Way Rally patrí do série najvýznamnejších súťaží off road a má preveriť nové súťažné SUV Peugeotu. Vlani tu Peugeot vyhral s Despresom a tento rok chce znova víťazstvo zopakovať. Loeb má za úlohu preveriť nové auto a pomôcť posunúť jeho finálny vývoj. Despres a Peterhansel budú na Silk Way Rally štartovať so starým autom.

„Hneď po skončení januárového Dakaru sme začali pracovať na aute novej generácie," vraví Bruno Famine, šéf tímu. „Loeb má nový Peugeot 3008DKR Maxi preveriť v súťažných podmienkach a zadefinovať konečnú špecifikáciu pre nasledujúci Dakar. Následne nové auto dostanú aj ostatní piloti nášho tímu."

A aký má pocit z nového auta skúsený Seb Loeb? „Zdá sa mi oveľa stabilnejšie, no vyžaduje trochu iný štýl riadenia," konštatuje Francúz. „Určite je to krok vpred. Povedal by som, že to je najsilnejší Peugeot s akým som jazdil. So širším rozchodom a širšími kolesami je schopný zvládnuť všetko, vrátane dún."

pe1-1.png



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri