Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Drift

Noro Kováčik a XIQIO Racing Team Majstrami Európy v King of Touge

Monday, 19. 09. 2016 - 17:03, Public relations   

Noro Kováčik a XIQIO Racing Team Majstrami Európy v King of Touge

Asi všetci fanúšikovia rýchlych kolies vedia čo je seriál King of Europe. Čo je však King of Touge vie asi iba málokto. A práve v tejto sérii sa na najvyšší stupienok v rámci Európy postavil Slovák Norbert Kováčik.

 

img-0033-1.jpg

King of Touge je driftovanie nie na pretekárskom okruhu, alebo nejakej otvorenej ploche, ale driftovanie na kľukatých horských cestách. Akési preteky automobilov v drifte do vrchu. A práve túto sériu v sezóne 2016 vyhral európsky šampión v drifte, Košičan Norbert Kováčik, aj vďaka pričineniu všetkým dobre známemu XIQIO Racing Teamu.

img-0148.jpg

Samotná disciplína driftovanie vznikla ešte v roku 1960 v Japonsku. Vtedy skupina jazdcov známa pod menom Zoku začala súťažiť na úzkych japonských horských cestičkách, pričom sa snažili zdolať určenú trať v kontrolovanom šmyku. Táto disciplína sa postupne z Japonska rozšírila takmer po celom svete, pričom v Európe je v poslednom období najvyšším levelom pre drifterov súťaž King of Drift. Nie všetkým jazdcom však stačí driftovanie na otvorenom priestranstve, či pretekárskej dráhe, ale túžia po ďalších dobrodružstvách a dosahovaní iných levelov. Jedným z nich je šampionát King of Touge, čiže driftovanie na horských cestách, plných zákrut. Tento druh športu je totiž podstatne náročnejší, ale aj nebezpečnejší. A to je práve to, čo drifterov, k tejto pôvodnej drifterskej disciplíne ťahá.

img-0102.jpg

Jedným z tých, ktorých práve nebezpečenstvo, ale aj zdolávanie nových výziev doslova priťahuje, je aj Košičan Norbert Kováčik. Po tom, čo v minulom roku dosiahol ako prvý Slovák na titul Majstra Európy v King of Europe, neodolal a v tohtoročnej sezóne sa naplno pustil zdolávať driftom európske kľukaté cesty do vrchu. Výsledok - víťaz série European Mountain Drift Championship 2016 - King of Touge.

img-0444.jpg

„Seriál sa skladal zo štyroch samostatných pretekov, rozložených po kopcoch v rámci Európy. Prvé preteky sme mali v Poľsku, na pretekoch v Karpaczi, kde sa mi podarilo vybojovať tretie miesto absolútneho poradia. To bol základ, kde som si povedal, že by to snáď aj šlo. V rámci druhých pretekov, tentokrát konajúcich sa vo francúzskom La Chapelle du Bard sa mi podarilo zvíťaziť a rovnako tomu bolo aj maďarskom Belku. Na poslednom podujatí vo francúzskom Les 7 Laux sa mi podarilo dobojovať seriál do víťazného konca. Samozrejme toto by sa nepodarilo bez podpory partnerov, hlavne XIQIO RacingTeamu a jeho manažéra Mariána Mičáka, ktorému som nesmierne vďačný. Ešte nás v tomto roku čaká dobojovať seriál King of Europe, kde mi aktuálne patrí štvrté miesto, ale aj súboj tímov, v ktorom sme na prvom mieste," vysvetlil Noro Kováčik po víťazstve v King of Touge.

img-1221.jpg

img-9997.jpg

img-9813-1.jpg

XIQIO Racing Team, Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri