Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Nevyspytateľné počasie zamiešalo karty v Spa aj dnes

Saturday, 24. 10. 2020 - 20:08, Public relations   

Nevyspytateľné počasie zamiešalo karty v Spa aj dnes

Belgické trápenie slovenského automobilového pretekára, Maťa Homolu, pokračovalo aj dnes. Maťo to vystihol hneď po pretekoch: „Včera som mal pocit, že trať vyschne, nevyschla. Dnes som mal pocit, že nevyschne a vyschla.“ Aj takéto dni prináša pretekársky život. 

Počasie po daždi, mokrá trať, občasné mrholenie a 9 stupňov. Presne to boli dnešné podmienky na okruhu Spa- Francorchamps, ktoré čakali na jazdcov seriálu TCR Europe 2020. Na tímoch a jazdcoch bolo neľahké rozhodnutie, aké pneumatiky na autá obuť. V štartovom poli sa našli rôzne kombinácie, od kompletne „suchého“ obutia na celom auta, cez suché pneumatiky vpredu a mokré vzadu, až po kompletne mokré pneumatiky na celom aute. 

1-207.jpg

Maťova voľba nakoniec padla na mokré obutie celého auta, keďže ešte v zavádzacom kole mierne mrholilo. „Myslel som, že je to dobrá voľba. Žiaľ, od druhého kola prestalo mrholiť, trať začala obsychať a moje pneumatiky po pár kolách úplne odišli. Každým kolom som už šiel len dozadu,“ povedal po pretekoch sklamaný Maťo. 

2-177.jpg

Nebol sám, podobné problémy malo celé „bývalé“ čelo pretekov, teda jazdci, ktorí boli na štarte vpredu a preteky dokončili až v druhej desiatke. „Nechcem sa vyhovárať, skrátka nám to tento víkend s pneumatikami vôbec nevyšlo. Keď to malo vyschnúť tak to nevyschlo a keď to nemalo vyschnúť, tak to vyschlo. Veľmi ma to štve, ale aj taký je motoršport,“ uzatvára Maťo.

4-107.jpg

Preteky nakoniec dokončil na 13. mieste, o dve priečky lepšie ako včera. Po pretekoch dostal ešte Bennani penalizáciu 30 s, za to, že obehol Maťa počas výjazdu safety car na trati a slovenský reprezentant sa tak posunul na 12. priečku. Teraz je potrebné sa len poriadne „otriasť“ a pripraviť sa na záverečný pretekársky víkend sezóny 2020, ktorý nás čaká o dva týždne, v španielskej Jarame.

Po predposlednom víkende ja Maťo Homola na 8. mieste v priebežnom hodnotení šampionátu.

3-131.jpg

Kalendár TCR Europe 2020:

  • 21. - 23. august PAUL RICARD (Francúzsko)
  • 11. - 13. september ZOLDER (Belgicko)
  • 25. - 27. september MONZA (Taliansko)
  • 09. - 11. október BARCELONA (Španielsko)
  • 22. - 24. október SPA-FRANCORCHAMPS (Belgicko)
  • 06. - 08. november JARAMA (Španielsko)


Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri