Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Neúspešný koniec, úspešný začiatok

Monday, 03. 04. 2023 - 16:53, Public relations   

Neúspešný koniec, úspešný začiatok

Tohtoročná sezóna pretekov automobilov do vrchu PAV, bola opäť tak ako aj minulý rok odštartovaná na Slovakia Ringu. Na zozname prihlásených nechýbal ani mladý 16-ročný pretekár Ján Boldiš so svojim Golfom IV. generácie. 

Jeho minuloročný pretek na Jankovom Vŕšku bol žiaľ konečným pretekom sezóny. Šťastie mu neprialo a v jednej zo zákrut vyletel. Nehoda spôsobila niekoľko závažnejších poškodení na aute, avšak spoločne s otcom dávali  auto dokopy, aby bolo možné úspešne odštartovať sezónu 2023.

Tibor Szabosi;asf74681-2.jpg

„ V pretekaní som mal som dlhšiu prestávku, konkrétne od Jankovho vŕšku, na ktorom mi šťastie neprialo, keďže som v zákrute trafil betónový pamätník. Tento pretek tak znamenal koniec sezóny 2022, keďže na opravu auta bol potrebný ako čas, tak aj finančné prostriedky. S otcom sme však počas prestávky dávali auto dohromady, aby bolo možné v nasledujúcej sezóne 2023 bez problémov odštartovať. Som veľmi rád, že po mojej prvej nehode vo mne nezostala “brzda”, ktorá by mi bránila v ďalších pretekoch opäť zrýchľovať. Tesne pred Slovakia Ringom sme auto doskladali a otestovali, aby bolo isté, že je všetko v poriadku a auto je pripravené opäť jazdiť ”, hovorí Janko.

Tibor Szabosi;asr65630-8.jpg

S takto opraveným a otestovaným autom bola teda bez váhania zaslaná prihláška na prvý pretek tejto sezóny, PAV Hill Climb Race SLOVAKIA RING 2023.

Tibor Szabosi;asf77083-1.jpg

“Na SLOVAKIA RING som sa veľmi tešil. Mojim cieľom bolo opäť sa dostať do môjho závodného tempa a odskúšať auto na “ostro” spolu s novými pneumatikami. Konkurencia v triede bola silná, keďže som s mojim golfom s obsahom 1.6 cm³  štartoval v triede 2.0 litrov. Tomu, že môžem zabojovať s oveľa silnejšími autami ako je moje som nedával veľkú nádej “, tvrdí s neistotou Janko.

Tibor Szabosi;asf75687-1.jpg

Už v doobedňajších dvoch tréningových a dvoch ostrých jazdách, bolo vidieť, že sa Janko dostáva do svojho závodného tempa. O čom svedčil aj výsledok v doobedňajších jazdách, a to konkrétne 4. miesto v triede.  V jednotlivých jazdách však bolo cítiť Jankove rezervy.  V poobedňajších jazdách, jednej tréningovej a troch ostrých, mladý pretekár uzavrel trojicu najrýchlejších jazdcov vo svojej triede. 

Tibor Szabosi;asf76273.jpg

“Bol to zaujímavý pretek. Úprimne som nečakal, že po mojej dlhšej prestávke si v poobedňajších ostrých jazdách, vybojujem 3.miesto v triede, a teda donesiem domov pohár . Chcem sa veľmi pekne poďakovať najmä môjmu otcovi a rodine, bez ktorých by som tu neštartoval. Rovnako sa chcem poďakovať všetkým, ktorí ste ma akokoľvek podporili a fandili mi. Vidíme sa na najbližšom kopcovom preteku. “ hovorí Janko s nadšením.

Martin Bergel

Tibor Szabosi;asf76287-1.jpg

Tibor Szabosi;asr66104-7.jpg

Tibor Szabosi;asr66418-8.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri