Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Navigačne zložitú 10.etapu zvládli Zapletal so Sýkorom bez problémov

Wednesday, 13. 01. 2021 - 21:04, Miroslav Majláth   

Navigačne zložitú 10.etapu zvládli Zapletal so Sýkorom bez problémov

Rally Dakar 2011 pokračoval dnes 10.etapou z Neomu do Al Ula, pričom celkovo merala 583 kilometrov, z ktorých bolo 342 meraných.

 

dakar.com

V prípade česko-slovenskej posádky Offroadsport.cy Teamu, ktorú tvorí dvojica Čech Miroslav Zapletal a Slovák Marek Sýkora jazdiaci na vozidle Ford F150 EVO, dopadla 10.etapa napriek svojej mimoriadne náročnej navigácii dobre. Pri jej absolvovaní zvládli nielen navigáciu, ale aj auto fungovalo absolútne bez problémov.

Offroadsport.cz

„Tak sme si strihli dnes peknú etapu, ktorá sa jazdila opäť v peknej prírode, medzi rôznymi kamennými útvarmi, prejazdy riečiskami, ale aj kamennými platňami. Etapa bola naozaj navigačne náročná, pričom organizátor si na všetkých súťažiacich prichystal rôzne navigačné chytáky, ale nám sa podarilo všetky odhaliť. Po príjazde do bivaku som sa dozvedel, že množstvo ľudí zablúdilo, tak ma nesmierne teší, že v našom prípade to bolo bez zablúdenia, ale aj bez defektov. Štartovali sme až z deväťdesiateho deviateho miesta a kým sme popredbiehali pomalších súťažiacich „nažrali“ sme sa množstva prachu. Ale s tým nič nenarobíme a musíme sa s tým vyrovnať,“ opísal dnešnú 10.etapu Marek Sýkora.

dakar.com

Na zajtra pripravil organizátor trať o celkovej dĺžke 598 kilometrov, z ktorej iba 134 kilometrov tvorí voľný prejazd a 464 bude meraných. Predposledná etapa Rally Dakar 2021 pritom bude smerovať z Al Ula do Yanbu.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri