Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Náročné Hustopeče si vypýtali svoju daň aj v tíme L Racing

Wednesday, 20. 06. 2018 - 12:57, Public relations   

Náročné Hustopeče si vypýtali svoju daň aj v tíme L Racing

Rally Hustopeče je jednou z najnáročnejších súťaží v kalendári Majstrovstiev Slovenska v rely. Nedávny 14. ročník poznačili havárie a technické problémy mnohých posádok. Problémy sa nevyhli ani tímu L Racing, z Moravy však odchádzali aj s trofejou.

Tibor Szabosi;c30i3865-12.jpg

Profesionálny automobilový tím L Racing reprezentovali na Hustopečiach dve posádky. Vlastimil Majerčák s Pavlom Kušnierom najprv zažili menší stres na testovacom shakedowne: líznutím betónového retardéra si zlomili nápravu na Forde Fieste R5 EVO a výletom nechtiac "okoštovali" bazové kvety a čerešne... Auto však po kozmetickej oprave fungovalo skvele. Osudnou sa im stala až druhá rýchlostná skúška: pokazená prevodovka znamenala definitívne odstúpenie zo súťaže.

Tibor Szabosi;c30i3207-10.jpg

Vlastimil Majerčák: "Na shakedowne sa nám celkom darilo a našli sme dobré nastavenie. Počas štvrtého prejazdu sme sa v ľavotočivej zákrute dotkli betónovej zábrany, čo nám v momente zlomilo riadenie. Auto bolo neovládateľné a opustili sme trať najprv do bazových kríkov, až auto zastavilo v čerešňovom sade... Dokopy sa nič nestalo, okrem zlomeného riadenia a prasknutého chladiča. Mechanici auto rozobrali hneď na mieste, aby sme nestrácali čas presunom do servisu. Na fotkách to preto vyzeralo horšie, než v skutočnosti bolo... Všetko fungovalo skvele, no na druhej rýchlostnej skúške sa nám pokazil predsuvník medzi druhým a tretím prevodovým stupňom, a to znamenalo koniec súťaže. Do tej chvíle sa nám šlo veľmi dobre. Mechanici auto teraz dajú dokopy a na budúci týždeň odchádzame do Slovinska na Rally Železniky."

Daniel Fessl;fes-0304.jpg

Technika neposlúchala ani ženskú posádku Michaela Debnárová a Lucia Laurincová: so špeciálom Renault Clio súťaž napokon dokončili na skvelom 3. mieste v triede 8, napriek pokazenej spojke.

Tibor Szabosi;c30i5937-7.jpg

Michaela Debnárová: "Po našej vlaňajšej premiére v Hustopečiach sme sa na túto súťaž veľmi tešili. Kvôli množstvu havárií však zrušili žiaľ druhú, štvrtú aj piatu rýchlostnú skúšku. Opustila nás bojová nálada a poslednú nočnú skúšku sme prešli už s vidinou postele. Po vypadnutí hlavnej posádky Majerčák/Kušnier znela naša úloha jasne: neurobiť chybu a reprezentovať tím L Racing na cieľovej rampe. Počas celého súťažného dňa sme si počínali výborne, naše Clio poslúchalo. Neskôr som začala mať z fungovania auta zvláštne pocity... Zvoľnili sme tempo, no do cieľa bolo ešte ďaleko. Zo spojkového valca začala unikať kvapalina. Napokon po stresujúcich chvíľach v aute i servise, s výslednou penalizáciou 30 sekúnd za neskorý príjazd do časovej kontroly, sme do cieľa došli na krásnom treťom mieste v triede 8."

Tibor Szabosi;c30i3535-9.jpg

Manažér tímu L Racing Ján Lipták dodáva: "Hustopeče sa opäť ukázali ako náročná súťaž. V množstve vypadnutých boli aj Vlasto s Paľom. Poruchy však postretli aj iné a väčšie tímy, je to súčasť tohto náročného športu. Michaela s Luciou súťaž dokončili na skvelom pódiovom mieste, napriek pretrvávajúcej poruche spojky. Po tomto najbližšom víkende bez pretekov odchádza Vlasto do Slovinska na Stredoeurópsku trofej FIA, zatiaľ čo ďalší budú reprezenovať nás a našich partnerov na pretekoch do vrchu na Pezinskej Babe."

lracing21-6-18.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri