Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Náročné duny dnes poriadne potrápili posádku Offroadsport.cz

Monday, 10. 01. 2022 - 17:42, Miroslav Majláth   

Náročné duny dnes poriadne potrápili posádku Offroadsport.cz

V ôsmej etape sa museli účastníci Rally Dakar 2022 vysporiadať s náročnou traťou a poriadne veľkými pieskovými dunami. Tie dali zabrať aj Mirovi Zapletalovi s Marekom Sýkorom.

 

Offroadsport.cz

Napriek faktu, že Miro s Marekom súťažia spolu už na štvrtom ročníku Rally Dakar, stále ich vie niečo na tratiach v Saudskej Arábii prekvapiť. Dnes to boli náročné a miestami aj poriadne vysoké pieskové duny. Dnešná ôsma etapa Rally Dakar pritom merala celkovo osemstotridsať kilometrov. V tomto počte bolo zároveň započítaných tristodeväťdesiatpäť meraných a štyristotridsaťpäť prejazdových. Trať pritom smerovala z Al Dawadimi do Wadi Ad Dawasiru. V tomto bivaku pritom účastníci Rally Dakar 2022 ostanú počas dvoch nocí.

Offroadsport.cz

„Musím povedať, že dnes to bola zase poriadna divočina. Etapa bola poriadne náročná. Začínala pieskovými cestami s trochou kamenia, skôr taký trial. Potom sa to presunulo do dún, ale tie boli fakt veľmi náročné. Mirovi sa nás podarilo dvakrát zakopať, takže sme mali o zábavu postarané a stratili sme tam asi tridsať minút. Okrem tohto sme nemali žiaden problém, všetko bolo v pohode,“ opísal dnešný vývoj udalostí Marek Sýkora.

Offroadsport.cz

Ako sme už spomínali, dakarská karavána ostáva v bivaku Wabi Ad Dawasiru počas dvoch nocí. To znamená, že zajtrajšia etapa bude v okolí tohto bivaku. Jej dĺžka je naplánovaná na štyristodeväťdesiatjeden kilometrov, pričom meraná časť bude dlhá dvestoosemdesiatsedem kilometrov. Deviata etapa síce kilometrovo patrí medzi kratšie, v rámci nej bude čakať na súťažiacich aj menej piesku, ale o to viac kamenia a stúpaní. Okrem toho organizátor opäť upozorňuje, že navigačne to bude určite ťažké.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri