Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Napriek problémom Juraj Varga bodoval v Maroku do svetového šampionátu

Friday, 07. 10. 2022 - 12:37, Miroslav Majláth   

Napriek problémom Juraj Varga bodoval v Maroku do svetového šampionátu

Posledné dve etapy Rallye du Moroc 2022 neboli pre Slováka Juraja Vargu v kategórii Quad úplne šťastné. Napriek tomu mu po tejto súťaži patrí druhé miesto v majstrovstvách sveta.

 

Ingine Creators

Ako už vieme Juraj mal nešťastie už v úvodnej etape Rallye du Moroc 2022, keď trafil kameň a vytrhol rameno riadenia. Tým pádom sa prepadol až na koniec štartového výsledkovej listiny. Následne dojazdil na treťom a dvakrát na druhom mieste, čo bolo super, keďže v porovnaní s najsilnejšou konkurenciou uspel výborne. V piatej etape však opäť nastali problémy, nie jazdecké, ani technické s Quadom. Problémom bolo zlomenie navigačnej konzoly.

Ingine Creators

„Dnes som mal smolu. Odlomila sa mi navigačná konzola, otrhali sa j káble a stále mi skratovala štvorkolka. Snažil som sa tú navigačnú vežu nejako všetkým možným priviazať, ale nakoniec som musel prejsť 150 kilometrov tak, že som ju držal na kolenách. Vždy som musel ostať stáť, keď som potreboval pozrieť do roadbooku a potom zase ísť kúsok dopredu. Celá etapa mi trvala takmer štrnásť hodín. Nevadí, podstatné bolo že sa mi podarilo prísť až do cieľa. Bola to poriadna škola,“ opísal dianie v piatej etape Juraj Varga.

Ingine Creators

Dnes mala Rallye du Moroc 2022 v pláne poslednú etapu. Tá smerovala z Tan Tanu do Agadiru. Po včerajšej trochu smolnej etape bolo Jurajovým cieľom dôjsť až do cieľa súťaže. Konečné umiestnenie aj tak už nemohol ovplyvniť, takže sa zameral na zbieranie bodov do svetového šampionátu.

Ingine Creators

„Dnes som už išiel na istotu. Nemalo význam si niečo dokazovať, s celkovým umiestnením som aj tak už nič nemohol urobiť. Po včerajšku sa na mne podpísala aj poriadna únava, takže som išiel už iba na pohodičku, nemalo význam ešte niečo viac pokaziť. Podstatné pre mňa bolo, že v bodovaní do svetového šampionátu musím mať za sebou dve súťaže. Ja mám započítané Abu Dhabi a Maroko a víťaz Dakaru Giroud má bodovaný Dakar a Maroko. V tom prípade nám tu patrí druhé miesto na svete. Finále bude v Andalúzii. Maroko bolo ťažké, ale dobré. V navigácii si už verím, takže ideme ďalej. Škoda tých technických problémov, ale aj o tom je tento šport,“ uzavrel Juraj Varga.

Ingine Creators

Juraj Varga so svojim tímom smeruje teraz rovno do Španielska, kde ich čaká ďalšia súťaž v Andalúzii. Nemá totiž význam sa sťahovať naspäť na Slovensko a o tri dni opäť vyraziť na cestu, takže aj veľký servis Quadu urobia mechanici v Španielsku. O tom, ako sa bude Jurajovi dariť, vás budeme rovnako informovať.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri