Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Nanuk a minerálka pre Bottasa

Saturday, 30. 06. 2018 - 18:54, Ľuboš Kašický   

Nanuk a minerálka pre Bottasa

Víťazom kvalifikácie na veľkú cenu Rakúska sa stal Valtteri Bottas, ktorý tesne porazil kolegu Lewisa Hamiltona. Tretí Sebastian Vettel na ferrari dostal penalizáciu.


Bola to znova jasná záležitosť. Tentoraz však bol rýchlejší Fín, ktorý si vyjazdil prvú pole position v aktuálnej sezóne (celkovo piatu) a oslávil to nanukom. „Celý víkend sa nám darilo vylepšovať nastavenie auta. Mám z neho výborný pocit a vedel som, že sa mi podarilo dobré kolo," radoval sa fínsky pilot Mercedesu. „Zajtra si želám čistý štart. Žiadne hrdinstvá v prvej zákrute. Verte, že nikto na štartovom rošte si neželá viac vyhrať, ako ja."

me10-15.jpg

Druhý Hamilton zaostal len o devätnásť tisícin a držal fazónu. Veď štart v prvom rade je výborný výsledok. „Naozaj sa radujem z výsledku nášho tímu," presviedčal všetkých okolo Angličan. To tretí najrýchlejší na páske, Nemec Vettel na ferrari, až taký spokojný nebol. „Nevydarilo sa mi prvé kolo. Urobil som chybu." To však nebolo všetko z čoho Vettel nemal mať radosť. V druhej časti kvalifikácie si vraj nevšimol Carlosa Sainza juniora, ako ide rýchle kolo a neuhol sa mu. „Nevidel som ho v spätných zrkadlách. Urobil som rýchle kolo a zatáčal do prvej zákruty, keď sa vedľa mňa objavil. Asi bol v rýchlom kole. Naozaj som ho nevidel. Nedostal som ani info rádiom," obhajoval sa Sebastian Vettel. Komisári ho za tento počin odmenili penalizáciou troch miest na štarte a tak Vettel bude zajtra štartovať zo šiesteho miesta.

fe07-19.jpg

Trochu sklamaním sú časy redbullov, medzi ktoré sa dokonca vklínil prekvapivo Romain Grosjean na haase. Verstappen pritom zajazdil dnes piaty a Ricciardo dokonca až siedmy najrýchlejší čas. Trojicu najlepších tímov dnes doplnil okrem Renaultu aj americký Haas, čo by mohlo naznačovať preskupenie síl do druhej polovice sezóny.

me06-20.jpg

McLareny zostali znova v poli porazených, keď Alonso skončil štrnásty a Vandoorne dokonca až šestnásty! Nedarí sa ani Brendonovi Hartleymu, ktorý začína sám za sebou zaťahovať roletu garáže.

fe05-18.jpg

Päť miest na štarte dostal na zajtra penalizáciu aj Charles Leclerc, ktorému menili prevodovku a preto odštartuje až z osemnásteho miesta. Nezabudnite, že preteky sa začínajú o 15.10 hod. nášho času.

res-q3-9.jpg

 

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri