Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Najťažšiu etapu má slovenský Jantar Team za sebou. Chýba posledný krok.

Thursday, 14. 01. 2021 - 19:13, Miroslav Majláth   

Najťažšiu etapu má slovenský Jantar Team za sebou. Chýba posledný krok.

Jedenásta, predposledná etapa Rally Dakar 2021 mala pôvodne merať 511 kilometrov, ale bola skrátená na 466 kilometrov z dôvodu dažďov v okolí cieľu, ktorý podmáčal cesty meraného úseku.

 

Jantar Team

Etapa štartovala priamo z bivaku v Al Ule a okrem úsekov smerujúcich vyschnutými riečiskami, čakala na súťažiacich 100 kilometrová pasáž s veľkými dunami. Po etape čakalo súťažiacich ešte 132 kilometrov prejazdov, pričom sa jednalo podľa mnohých zároveň o najťažšiu etapu 43. ročníku Rally Dakar 2021.

David Pabiška absolvoval etapu bez najmenších problémov a dojazdil na 33.mieste celkového poradia, pričom v celkovom poradí mu patrí 31.miesto. V poradí kategórie Original by Motul mu v cieli etapy patrilo 4.miesto a na rovnakej priečke je aj v priebežnom poradí.

Jantar Team

David Pabiška: 

„Dnes išlo všetko naozaj hladko, bez problémov ako navigačných, tak aj technických. Sám som bol z toho prekvapený. Organizátor strašil, že to bude peklo, ale z môjho pohľadu sa to peklo nekonalo. Nespadol som a som strašne rád, že už nám chýba iba posledný krok. Do poslednej etapy pôjdem rovnako s pokorou, poriadne pripravím motorku, vyberiem pneumatiky, ktoré ešte nie sú úplne zničené a dotiahneme to do konca …..“

Jantar Team

Rudolf Lhotský dnes dojazdil na 42.mieste a rovnaké miesto mu patrí aktuálne aj v celkovom poradí. V hodnotení kategórie Original by Motul sa po 9.mieste v etape nič nezmenilo a Rudo na rovnakom mieste figuruje aj v celkovom priebežnom poradí.

Rudolf Lhotský:

„Dnes som sa naozaj zapotil. Bolo to veľmi dlhé, vyschnuté riečisko bolo nekonečné a plné kamenia. Navigačne som to dnes zvládol, neblúdil som a duny neboli tak zlé, ako organizátor sľuboval, pretože piesok bol pomerne tvrdý. Raz som síce spadol, ale motorka je v poriadku a na zajtra ju pripravím, aby som si užil poriadne aj poslednú etapu."

Jantar Team

Posledná etapa zavedie súťažiacich naspäť do Jeddahu, kde na všetkých čaká cieľová rampa Rally Dakar 2021.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri