Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Najočakávanejší týždeň roka je tu

Sunday, 05. 06. 2022 - 11:30, Radovan Szabosi   

Najočakávanejší týždeň roka je tu

Pre slovenský pretekársky tím ARC Bratislava sa začína najväčšie a najprestížnejšie podujatie celej sezóny, preteky 24 hodín Le Mans. Vo Francúzsku už prebiehajú slávnostné technické a administratívne preberania, ktorými úspešne prešiel aj prototyp Oreca s číslom 44.

2-250.jpg

Bude to už štvrtý štart slovenského tímu na legendárnych pretekoch, ktoré zaznamenajú počas víkendu 11. – 12. júna 2022 svoj jubilejný 90. ročník. V piatok na Námestí republiky v Le Mans absolvoval tím preberanie a prvé PR aktivity. Na pódiu s trofejou za celkové víťazstvo sa v rozhovore s komentátormi 24h Le Mans posadili Miro Konôpka a Bent Viscaal, dvaja jazdci ARC Bratislava. Chýbal už len Tristan Vautier, ktorý má ešte pretekárske povinnosti v šampionáte IMSA v Spojených štátoch.

3-197.jpg

V nedeľu 5. júna sa bude na okruhu La Sarthe, ktorý má klasickú dĺžku 13,5 kilometra, jazdiť  Testovací deň. Počas dvoch štvorhodinových blokov, dopoludnia a popoludní, budú môcť jazdci a inžinieri hľadať správne nastavenie vozidla.

1-287.jpg

Od stredy sa začne séria voľných tréningov a kvalifikácií, ktoré určia poradie na štarte pretekov. Tie sa začnú v sobotu 11. júna o 15:00 a naživo si ich pozrú milióny divákov. Priamo na okruhu ich očakávajú 250 tisíc.

4-159.jpg

Pre Mira Konôpku je to už šiesty štart na najväčších pretekoch sveta. Prvý raz tu štartoval v roku 2006, ďalšiu účasť a aj úspešný finiš pridal v roku 2010. S vlastným tímom ARC Bratislava sa do Le Mans prebojoval v rokoch 2017 a 2019, no a v sezónach 2021 a 2022 má štart istý ako účastník celej sezóny Majstrovstiev sveta vytrvalostných pretekov FIA WEC.

5-114.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri