Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Na Rosinu so Sládečkom čaká Valencia

Friday, 16. 09. 2022 - 08:01, Radovan Szabosi   

Na Rosinu so Sládečkom čaká Valencia

Predposledné podujatie druhej sezóny európskej série GT2 hostí španielsky okruh Ricarda Tormu neďaleko Valencie. Slovenská dvojica Štofi Rosina a Filip Sládečka, za volantom KTM X-Bow GT2, chce znova zabojovať o najvyššie priečky.

sro-b59i0539-2022-1.jpg

V Španielsku je autošport veľmi populárny a tak krajina má hneď niekoľko zaujímavých tratí. Ešte v roku 1999 medzi nich pribudol motodróm neďaleko Valencie, ktorý dostal meno podľa predčasne zosnulého motocyklového pretekára Ricarda Tormu. Okruh sa stal domovom motocyklových pretekov, no nie je neznámy ani v automobilových kalendároch. Pre mladú GT2 European Series je to však miestna premiéra. Aj preto bude zaujímavé sledovať, ako sa s podmienkami nie najtradičnejšej trate vysporiadajú jednotlivé tímy. Z viacerých variant okruhu bola zvolená štvorkilometrová verzia okruhu.

sro-b59i7895-2022.jpg

„Vo Valencii som ešte neštartoval a tak túto trať nepoznám,“ vraví Filip Sládečka. „Skúsil som si ju len na simulátore, no až po štvrtkových tréningoch budeme múdrejší. Každý okruh má určité špecifiká, ktoré môžu nahrávať raz jednej, inokedy druhej značke. Trať je pekná a zaujímavá. Vyzerá, že nás čaká veľa „dvojkových“ zatáčok. My máme dobrý krútiaci moment, bude však záležať od mnohých premenných faktorov, ako sa nám ho podarí využiť.“

sro-b59i0923-2022-1.jpg

Po troch úspešných víkendoch sa slovenská posádka Rosina – Sládečka dokázala prepracovať už na vrchol priebežného poradia a zaradila sa medzi vážnych ašpirantov na titul. Chlapci však stoja nohami pevne na zemi a uvedomujú si, že vo zvyšných dvoch súťažných víkendoch vo Valencii a na Paul Ricard sa ešte môže stať čokoľvek. „Berieme to pokorne krok za krokom. Jazdím už dosť dlho, aby som vedel, že situácia sa môže veľmi rýchlo otočiť. Preto sa teraz budeme snažiť sústrediť na čo najlepší výkon a uvidíme, čo nám to prinesie. Pokiaľ ide o Valenciu, tak očakávam, že súperi z Audi a Brabhamu budú veľmi silní. My však urobíme všetko preto, aby sme svoju pozíciu upevnili,“ dodáva Štofi Rosina.

sro-mg-2025-1.jpg

Španielsky víkend Fanatec GT2 European Series 2022 je naplánovaný vo zvyčajných intenciách, keď po štvrtkových platených tréningoch sú v piatok na programe najprv dopoludňajšie tréningy a popoludní obidve kvalifikácie. Dvojica pretekov je potom na programe v sobotu 17. septembra, keď prvé preteky štartujú o 11:20 nášho času. Druhé preteky uzatvoria víkend štartom o 17:20 CET. Rovnako, ako predošlé víkendy, aj teraz budeme môcť jazdu slovenskej posádky, jazdiacej na KTM X-Bow GT2 vo farbách tímu True Racing by Reiter Engineering, sledovať naživo cez internetový kanál série GT2.

Priebežné výsledky sezóny 2022



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri