Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  MRC

Na Dobšinskej zime 2015 vládla pravá severská atmosféra

Monday, 09. 02. 2015 - 21:45, T. Szabosi   

Na Dobšinskej zime 2015 vládla pravá severská atmosféra

V sobotu 07. februára si prišli v Dobšinej na svoje priaznivci štvorkolesových tátošov. V poradí už 13. ročník Dobšinskej zimy, ktorý sa začal štartom prvého vozidla o 10:00, sa niesol v podobe tých najlepších podmienok, vďaka bohatej snehovej nádielke a mrazu. Všetko odštartovalo na prvej rýchlostnej skúške Žrebčín, druhou bola Vlčia dolina - Podkova. Po týchto skúškach sa vozidlá presunuli na RS3 Eurobus a nasledovala rýchlostná skúška Ruža, ktorej trať viedla najmä po Zimnej ulici. Celá trať mala dĺžku 23,9 kilometra z čoho na rýchlostné skúšky pripadlo 10,6 kilometra. Dovedna sa na túto mini zimnú rally, v rámci Slovenska, prihlásilo rekordných 84 posádok, s ktorých bolo prebraných a pripustených k štartu 78. Okrem slovenských jazdcov, k nám zavítali aj jazdci z Poľska, či Maďarska.

Tibor Szabosi;sf-5653.jpg

Ako uvádza organizátor na svojej stránke, mesto Dobšiná, ako organizátor PAV Dobšinský kopec, začalo v roku 2002 organizovať automobilové súťaže pre nelicencovaných pretekárov, teda pre tých, ktorí chcú okúsiť súťažnú atmosféru automobilových pretekov a nevlastnia súťažnú licenciu pretekára. Postupom času sa z úplne amatérskej súťaže zameranej prevažne na civilné autá a na zvyšovanie praktických vodičských zručností, vyprofilovala súťaž , na ktorej v súčasnej dobe štartujú aj jazdci veľmi zvučných mien v automobilovom športe . Každoročná zimná rally, ktorá si neustálym skvalitňovaním vybudovala hodnotné meno , sa môže tešiť stále väčšej popularite. V tento rok divákov určite potešilo 23 štvorkoliek, za ktorých volantmi sedeli také mená ako napr. Mikós Kázar- niekoľkonásobný Majster Maďarska, neodmysliteľný Igor Drotár či náš Dobšinčan Vlasto Majerčák so svojím tímovým kolegom Tomášom Kukučkom.

Tibor Szabosi;sf-5529.jpg

V rámci Dobšinskej zimy absolvovali pretekári či už v Dobšinskom pohári , ale v posledných ročníkoch aj ako účastníci seriálov MRC , rýchlostné skúšky na snehu a ľade, čiže v podmienkach i, v ktorých sa na Slovensku automobilové preteky organizujú len veľmi zriedka. Dobšinská zima 2015 je už tradične aj úvodným podujatím seriálu MRC, v rámci ktorého by malo o body bojovať 42 posádok, zvyšok súperilo v rámci voľného Dobšinského pohára. Na Dobšinskej zime 2015 zvíťazila Maďarská posádka Zoltán Lencse -Tomás Hofbauer na Mitsubishi EVO IX R4, ktorá ukoristila prvenstvo domácej posádke Vlastimil Majerčák - Ján Slovák na Subaru Impreza STI , len o 1,8 sekundy. Tretiu priečku si v absolútnom hodnotení z Dobšinej odnáša posádka Miklós Kázar - Ramón Ferencz na Mitsubishi EVO IX R4. Organizátorom patrí vďaka za výborné podujatie, ktoré má každý rok vyššiu úroveň.

Výsledková listina Dobšinská zima 2015

www.mestodobsina.sk

Tibor Szabosi;sf-6955.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri