Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

MTB Racing s bratmi Beníkovcami výborne zvládol premiéru v Trente

Monday, 05. 07. 2021 - 09:05, Miroslav Majláth   

MTB Racing s bratmi Beníkovcami výborne zvládol premiéru v Trente

Jubilejný, v poradí už 70.ročník Trento Bondone privítal v tomto roku premiérovo aj dvojicu slovenských jazdcov, Marcela a Tomáša Beníkových.

 

MTB Racing Team

Jedinečná trať o dĺžke 17,3 kilometra, prevýšenie 8,88%, ale aj výškový rozdiel 1350 metrov. To sú parametre, ktoré nenechajú chladného žiadneho pretekára. Jednoducho povedané, najdlhšia a zároveň aj najkrajšia trať pretekov automobilov do vrchu v celej Európe. A práve tu sa konalo druhé kolo zaradené do seriálu FIA Historik Hill Climb Championship 2021, ktorého sa zúčastňuje aj dvojica zo slovenského Sliaču.

MTB Racing Team

V prípade Marcela Beníka jazdiaceho na vozidle BMW 2002 ti sa podarilo dosiahnuť rovnako ako v moravskom Šternberku výborný výkon, pričom v cieli mu v kategórii 1 štvrté a v triede A5 druhé miesto, pričom v rámci pretekov v legendárnom Trente mal na spomínaný výkon iba jedinú možnú jazdu.

MTB Racing Team

„Zažiť Trento Bondone bol môj dávny sen. Veď v rámci európskych pretekov automobilov do vrchu sú to jedinečné preteky a nič ťažšie, ani krajšie neexistuje. Teraz sa mi tento sen splnil a musím povedať, že to bolo nádherné. Ak vezmeme v úvahu, že sa mi podarilo vybojovať štvrté miesto v kategórii 1, čo mi prinieslo do priebežného poradia ďalšie body a potvrdilo moje priebežné vedenie,“ zhodnotil spokojný Marcel Beník.

MTB Racing Team

Rovnako dobre preteky odjazdil aj Tomáš Beník na Lancii Beta Coupé. V početne obsadenej kategórii 3 mu síce patrilo až pätnáste miesto, ale v triede C2 to bolo rovnako ako u Marcela druhé miesto.

MTB Racing Team

„Spoločne s bratom sme sa už týchto pretekov nevedeli dočkať. Bodaj by aj nie, veď Trento je taký európsky Pikes Peak a vždy sme spoločne snívali o tom, že raz sa na pretekoch zúčastníme. Teraz sa toto všetko stalo skutočnosťou a musím povedať, že to bolo super. Je pravda, že zapamätať tunajšiu trať je nemožné, predsa len je to viac ako sedemnásť kilometrov zo zákruty do zákruty. Obom sa nám podarilo bez akejkoľvek ujmy dojazdiť až do cieľa a to je podstatné,“ doplnil Tomáš Beník.

MTB Racing Team

Po pretekoch v Trente teraz na MTB Racing Team čaká presun na tretie kolo seriálu FIA Historik Hill Climb Championship 2021. To sa bude konať rovnako v Taliansku na pretekoch Cesana Sestriere konajúce sa pri meste Turín.

Miro Majláth  



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri